jiliew Napisano Czerwiec 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 19, 2005 Po uruchomieniu xsane (użytkownik lub root) wykrywa mi 2 urządzenia, kartę TV i skaner Epson. file:///home/jiliew/zrzut ekranu1.png Po naciśnięciu Ok pojawia sie coś takiego file:///home/jiliew/zrzut ekranu2.png Po wpisaniu # cat /proc/bus/usb/devices pojawia się file:///home/jiliew/zrzut ekranu3.png proszę o pomoc Ps. Nie wiem dlaczego ale obrazki nie chca sie pojawic przy podglądzie dlatego opisze to co jest na nich na pierwszym EPSON EPSON Scaner flatbed scanner [snapscan:libusb:001:002 na drugim Failed to open device "snapscan:libusb:001:002": invalid argument na trzecim : T: Bus=01 Lev=01 Prnt=01 Port=01 Cnt=01 Dev#= 2 Spd=480 MxCh= 0 D: Ver= 2.00 Cls=ff(vend.) Sub=ff Prot=ff MxPS=64 #Cfgs= 1 P: Vendor=04b8 ProdID=0121 Rev= 1.10 S: Manufacturer=EPSON S: Product=EPSON Scanner C:* #Ifs= 1 Cfg#= 1 Atr=c0 MxPwr=100mA I: If#= 0 Alt= 0 #EPs= 3 Cls=ff(vend.) Sub=ff Prot=ff Driver=(none) E: Ad=81(I) Atr=02(Bulk) MxPS= 512 Ivl=0ms E: Ad=02(O) Atr=02(Bulk) MxPS= 512 Ivl=0ms E: Ad=83(I) Atr=03(Int.) MxPS= 8 Ivl=4096ms Z tego co się zorientowałem to chodzi o Driver=(none) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAREK WL. Napisano Czerwiec 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 19, 2005 Ja mam tez skianer epson tylko inny model ; 1260 photo i tez mi nie chciał'działac na fedorze ani auroxie ani pclinuxos a pomogła korekta w pliku /etc/sane.d/dlll.conf gdzie trzeba postawic # w linijce tam gdzie jest epson by było tak; #epson . Teraz działa prawidłowo z roota, spróbuj moze to i tobie pomoze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jiliew Napisano Czerwiec 20, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 20, 2005 Niestety uruchomilo się tylko raz, a po ponownym uruchoimieniu kompa znów jest to samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi