zz10/zibi Napisano Czerwiec 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 19, 2005 [root@localhost ~]# xine Xlib: connection to ":0.0" refused by server Xlib: No protocol specified To jest xine (interfejs użytkownika X11) - wolny odtwarzacz multimediów v0.99.3. © 2000-2004 The xine Team. Xlib: connection to ":0.0" refused by server Xlib: No protocol specified Nie mogę otworzyć okna no i co z tym zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Czerwiec 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 19, 2005 Nie uruchamiaj tego z root! To konto nie służy do takich rzeczy. http://apcoln.linuxpl.org/wiki/doku.php?id=konto_roota http://skawina.eu.org/linux/root101.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zz10/zibi Napisano Czerwiec 19, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 19, 2005 ok wyłączyłem rota xine uruchamia się i pisze xine:brak MRL na pasku okna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Czerwiec 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 19, 2005 Kliknij środkowym przyciskiem myszy na ekranie. Powinno pojawić się okienko z przyciskami. A tak OT, to jakoś kupę błędów ma ten xine. Ciągle sypie błędami, np. [y4kk0@X pps]$ xine To jest xine (interfejs użytkownika X11) - wolny odtwarzacz multimediów v0.99.3. © 2000-2004 The xine Team. *** glibc detected *** xine: free(): invalid pointer: 0x00a33880 *** Unicestwiony [y4kk0@X pps]$ MPlayer rulez ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zz10/zibi Napisano Czerwiec 20, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 20, 2005 jak klikam w oknie to mi znika, no zamyka się, otwieram z paska klikam i tak w kółko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Czerwiec 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 20, 2005 Masz kliknąć środkowy klawiszem myszy. W xine jest błąd i naciśnięcie okna prawym klawiszem powoduje jego zwis. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zz10/zibi Napisano Czerwiec 20, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 20, 2005 jasne źle doczytałem sorki pod środkowym pokazuje się ale jak wybiorę jakiś plik to znika [zibi@localhost ~]$ xine To jest xine (interfejs użytkownika X11) - wolny odtwarzacz multimediów v0.99.3. © 2000-2004 The xine Team. _read_file(): Unable to stat() '/home/zibi/.xine/xine-ui_old_playlist.tox' file: Nie ma takiego pliku ani katalogu. Plik listy odtwarzania (/home/zibi/.xine/xine-ui_old_playlist.tox) jest niepoprawny. xiTK received SIGSEGV signal, RIP. Przerwane [zibi@localhost ~]$ utworzyłem ten plik i teraz mam nowe okienko z textem "Błąd silnika xine brak odpowiedniej wtyczki do obsługi możliwe że składnia MRL jest błędna albo źródło nie istnieje" [zibi@localhost ~]$ xine To jest xine (interfejs użytkownika X11) - wolny odtwarzacz multimediów v0.99.3. © 2000-2004 The xine Team. xiTK received SIGSEGV signal, RIP. Przerwane [zibi@localhost ~]$ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi