alcool Napisano Czerwiec 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 20, 2005 Witajcie, spędziłem sporo czasu,żeby znaleść (_apt'a_ → apta) ORT pod fr4 po długich poszukiwaniach znalezłem, teraz szukam nakładki graficznej Synaptic i nie moge znaleść - podkreślam - działającej poprawnie pod fr4. Paczki ściągnięte ze strony RMP Search niestety nie działają za dobrze tzn pojawiają się błędy (takie same jak po sciągniętej paczce apt z (_yum'a_ → yuma) ORT). Jeśli ktoś spotkał się już z takim problemem i go rozwiązał proszę o pomoc. A moja druga prośba to taka jeśli ktoś zna dobry interfejs graficzny pod yum to prosze o przesłanie linka ! Z góry dzięki za pomoc, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturek Napisano Czerwiec 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 20, 2005 Apt - Synaptic Na Fr4 synaptica ja znalazłem używając YUM zaraz po instalacji FC4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zuk87 Napisano Czerwiec 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 20, 2005 A moja druga prośba to taka jeśli ktoś zna dobry interfejs graficzny pod yum to prosze o przesłanie linka ! Troche chęci i wszystko się znajdzie na forum: http://www.fedora.pl/site/forum/index.php?...c=5615&hl=yumex http://www.fedora.pl/site/forum/index.php?...c=5678&hl=yumex Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebOOl Napisano Czerwiec 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 20, 2005 Lepiej zacznijcie się przyzwyczajać do yum bo apt dla Fedory wkrótce zniknie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andriusza1 Napisano Czerwiec 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 20, 2005 jak dla mnie to troche szkoda, bo w synapticu tak ladnie jest wszystko tematycznie poukladnane ehh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jestemjez Napisano Czerwiec 21, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 21, 2005 Lepiej zacznijcie się przyzwyczajać do yum bo apt dla Fedory wkrótce zniknie Jak to?? Dlaczego?? :shock: Jak dla mnie Apt to jedna z dużych zalet Fedory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Czerwiec 21, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 21, 2005 http://forums.fedoraforum.org/showpost.php...260&postcount=5 Jak dla mnie Apt to jedna z dużych zalet Fedory Dla mnie też, yum mi coś nie pasuje :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Structorr Napisano Czerwiec 21, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 21, 2005 Niestety tak to już jest, że jedne narzędzia zastępowane są innymi. Apt nie spełnia już współczesnych wymagań (brak obsługi multilib), poza tym często próbując uzupełnić zleżności przy instalowaniu/odinstalowywaniu paczek potrafił zrobić niezłą sieczkę w systemie. Dla osób obeznanych z systemem i wiedzących co robią nie jest to ogromny problem, ale dla nowych linuksiarzy może być niebezpieczny. IMHO największą zaletą apta był synaptic, yum nie może się doczekać jakoś porządnego i funkcjonalnego GUI. No ale może już niedługo doczekamy się pup-a i okrze się, że nie ma czego żałować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andriusza1 Napisano Czerwiec 21, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 21, 2005 No jak bedzie podobna zarąbista nakladka na yuma taka jak synaptic to OK, bo tak to jakos nie wyobrazam sobie fedorki bez takiego narzedzia jak synaptic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Czerwiec 21, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 21, 2005 No ale może już niedługo doczekamy się pup-a i okrze się, że nie ma czego żałować. na ktorym z zagranicznych for czytalem wypowiedz jakiegos programisty co to twierdzil ze synaptic jest zbyt skomplkowany dla newbie i wszelkie yumgui beda latwiejsze (czyli IMO okrojone) ... ale czy to co pisal bylo oparte na jakichs faktach to nie wiem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Czerwiec 21, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 21, 2005 Ja tam mam tylko nadzieje, że pojawi się więcej repów do (_yum'a_ → yuma) ORT -> na Core 3 w większości miałem do apt i tylko do niego były podawane na danych stronkach. Na na gui mi nie zależy zbytnio, bo nigdy nie użuwałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jestemjez Napisano Czerwiec 21, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 21, 2005 Ale głupio. Ja tam nie potrzebuje synaptica, apt w konsoli działa całkiem szybko. Szkoda mi apta Chyba sobie Mandrivę zainstaluje co by URPMI poużywać (albo Debiana z aptem ). ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi