seba_ Napisano Czerwiec 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 20, 2005 ech, pewnie zyskam na tym forum miano osoby, ktora wszystko tylko psuje, ale co zrobic... a bylo to tak: probowalem uruchomic sobie lm_sensors ale wyrzycalo mi blad ze nie ma programu i2c-detect (przy sensors-detect). wiec postanowilem odinstalowac lm_sensors i zainstalowac na nowo. Nie wiem czy to co napisalem ma zwiazek ze sprawa, ale to jedyne co robilem. chcialem wyszukac jakis plik, ale kiedy rozwinalem menu okazalo sie ze zniklo polecenie wyszukaj. postanowilem zrobic reboot, bo stwierdzilem ze cos dziwnego sie dzieje. przy menu zamykania zniknal rysunek z lewej strony a po restarcie nie bylo juz kde. wybrac moglem tylko gnome i jakas sesje awaryjna. ja to mam talent do psucia, ale moze ktos pomoze? z gory dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekjs Napisano Czerwiec 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 20, 2005 Używałeś może apt? Ono ma tendencję do odinstalowywania co wpadnie mu pod ręke. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Czerwiec 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 20, 2005 predzej bym stawial na to ze pracowal na koncie roota caly czas :/ normalnie to linuksy sie tak nie psuja... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekjs Napisano Czerwiec 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 20, 2005 Może, choć mi wystarczy niecałe 5 minut czasem A apt już mi chciał kiedyś całego gnoma z X-sami wywalić.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba_ Napisano Czerwiec 20, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 20, 2005 nie pracowalem na koncie roota caly czas, ale w tym momencie faktycznie uzywalem konta roota (w konsoli), bo innej mozliwosci nie bylo. faktycznie do usuniecia lm_sensors uzylem apt. czy ma ktos pomysl jak to naprawic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekjs Napisano Czerwiec 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 20, 2005 Tak, zainstaluj kde, może nawet spod gnoma włącz synaptica i tam zaznacz odpowiednie pakiety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi