pcxelja Napisano Czerwiec 21, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 21, 2005 Ostatnim czasie mam problem z paleniem płyt. Dziś chciałem wypalić obraz (_linuxa_ → Linuksa) ORT i nic z tego. Po wczytaniu obrazu, wybraniu prędkości 8x i przejściu do procesu nagrywania pokazuję się następujące komunikaty: ..... - włączanie Burnfree - wykonywania optymalnej kalibracji mocy - wysyłanie CUE i na tym koniec, stoi wieki na tym dziadostwie. Pomału diabli mnie biorą. Ten sam problem jest przy wypalaniu zwykłych danych czy na dvd czy na cd. Czasami uda się nagrać, a czasem nie. Zmieniałem prędkości, czy to dająć na auto, zmieniałem tryby nagrywania i nci z tego. Używam Fedora Core 3. Posiadam nagrywarkę LITE-On SW1673. Nagrywarka jest sprawna. Po podłączeniu do innego kompa nie ma żadnych problemów. Gdzie leży problem? Dziękuję za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gryhild Napisano Czerwiec 21, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 21, 2005 A aktualizowałeś może system ostatnio. Jeżeli nie to może spróbuj zaktualizować k3b, czy czym tam nagrywsz Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zuk87 Napisano Czerwiec 21, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 21, 2005 Po wczytaniu obrazu, wybraniu prędkości 8x i przejściu do procesu nagrywania pokazuję się następujące komunikaty: ..... - włączanie Burnfree - wykonywania optymalnej kalibracji mocy - wysyłanie CUE Przechodziłem przez to kiedyś i jedynym rozwiązaniem dla mnie był powrót do starszej wersji K3b. Być może akutalizacja K3b będzie jakimś rozwiązaniem,a jeśli nie to wróć do wersji która Ci działała (o ile była taka) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pcxelja Napisano Czerwiec 21, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 21, 2005 Cały system aktualizowałem ok 1.5 miecha temu. Teraz podczas próby aktualizacji pokazuje mi się błąd z paczkami w mplayer. Po wpisaniu yum update k3b pokazuje mi się informacja o braku nowszych paczek. W jaki sposób mógłbym odinstalować k3b i skąd byłoby najlepiej ściągnąć i zainstalować starsza wersję k3b? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gryhild Napisano Czerwiec 21, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 21, 2005 RPM Search wchodzi na tą stronkę i szukasz sobie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pcxelja Napisano Czerwiec 22, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 22, 2005 Odinstalowałem k3b i zainstalowałem poprzednią wersję i niestety jest ten sam problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Czerwiec 23, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 23, 2005 Ale oczywiście zapomniałeś, że w kat. domowym usera znajdują się ustawienia. Mimo przeinstalowania, k3b będzie z nich korzystał. Spróbuj je usunąć i sprawdz, czy wtedy ruszy. Może w nich coś się skopało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pcxelja Napisano Czerwiec 23, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 23, 2005 O tym to nie wiedziałem. ;-) Mógłbym prosić o podpowiedź jakie dane należy usunąć. Próbowałem sam poczukać w katalogu domowym ale nic nie znalazłem (także w katalogach ukrytych). Dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Czerwiec 23, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 23, 2005 Jeszcze nie widziałem programu, który nie posuada apisanych ustawień w kat. domowym (nawet taki głupi twm taki posiada ). Dla k3b powinien to być ~/.k3b Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The Structorr Napisano Czerwiec 23, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 23, 2005 Mógłbym prosić o podpowiedź jakie dane należy usunąć. Próbowałem sam poczukać w katalogu domowym ale nic nie znalazłem (także w katalogach ukrytych). ~/.kde/share/config/k3brc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Czerwiec 23, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 23, 2005 Uuu mój błąd, tego nie wiedziałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi