Fedajkin Napisano Czerwiec 23, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 23, 2005 Mam kartę Leadtek WinFast 6600 TD i nie jest ona wykrywana przez moją FC4... w panelu pulpitu widziana jest jako Vesa Generic... Czy ktoś może mi pomóc z poprawnym ustawieniem FC4 tak by wykrył i kartę graficzną i monitor IIYAMA 17" E430. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bulsky Napisano Czerwiec 23, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 23, 2005 Zdaje sie to bedzie moja pierwsza odpowiedz: więc... skompiluj jądro, zainstaluj stery do mobo (jesli konieczne) oraz do grafy...pozneij tylko zmien w pliku xorg.conf fragment "nv" na "nvidia" (oczywiscie musiz wyjsc wczesniej z x-ow) ... zreszta szedgolowy opis jest dolaczony na stronie nvidii, zatem zapraszam do lekturki.. powinno ruszyc , z 6800 poszlo pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fedajkin Napisano Czerwiec 24, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 24, 2005 SUPER! a teraz proszę to samo ale jak dla n00ba :lammer: może jakieś linki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartucha82 Napisano Czerwiec 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 24, 2005 Nie instaluj sterownika ze stronki nvidia bo on ma wadliwy instalator. Naśmiecisz sobie i nic więcej.Oficjalny FedoraFaq poprowadzi Cię za rączkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fedajkin Napisano Czerwiec 24, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 24, 2005 Nooo... i wywala się podczas instalacji Wiem, że próbowałem nawet wczoraj wg. tego FAQ i wyszło wielkie nic nie umiem powiedzieć co było napisane, gdyż robiłem to późno w nocy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chakjer Napisano Czerwiec 30, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 30, 2005 Ja zainstalowałem sterowniki z nvidii. Wszystko by było oki gdyby nie fakt że cokolwiek chiałem uruchomić to wywalało komunikat naruszenie ochrony pamięci Skorzytałem z pakietów livna i działa. Co do wykrywania karty nie ma problemu z 6800GT widzi normalnie przy instalacji systemu. Monitor 915Ft musze samemu ustawiać. Kiedyś na forum byl link jak na podstawie sterów z windy poprawnie ustawic ModeLine. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fedajkin Napisano Czerwiec 30, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 30, 2005 Pojechałem po FAQ i zrobiłem tak jak podano... z liva zassało stery odpowiednie do jąderka no i mam już nVidia, tylko kurde nikt mi nie powiedział, że mam edytować xorg.conf, dobrze, że SebOOl jest pod ręką No to pozostaje mi tylko zainstalować poprawnie moją IIYAMke Edited: No i buuuum!!! Zmienilem "vesa" na "nvidia" i mi moja IIYAMA wysiadla a dokladniej mam wielokolorowe pasy na ekranie i za przeproszeniem G$%#@#% widze... P.S. A miało byc tak pięknie - kwiaty, wywiady! DZIAŁA!!! Ludzie wystarczyło zrobić modprobe nvidia! DZIAŁA!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi