spyro Napisano Czerwiec 23, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 23, 2005 witam chciałbym sobie sprawdzić pod FC4 sumy kontrolne do slackware tylko jak wpisuje sha1sum --check obraz slacka to mi wypisuje [spyro@assassin ~]$ sha1sum --check pobierane/slackware-10.1-install-d1.iso sha1sum: !: Nie ma takiego pliku ani katalogu !: NIEPOWODZENIE otwarcia lub odczytu możecie mi (_pomuc_ → pomóc) ORT PS. widziałem poprzednie posty ale nic z nich nie rozumiałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekjs Napisano Czerwiec 23, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 23, 2005 "man sha1sum" Po --check wpisujemy plik, który zawiera poprawne sumy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyro Napisano Czerwiec 23, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 23, 2005 wpisałem teraz tak sha1sum --check plik z sumą i wyszło coś takiego [spyro@assassin ~]$ sha1sum --check slackware-10.1-install-d1.iso.md5 sha1sum: slackware-10.1-install-d1.iso.md5: brak poprawnie sformatowanych linii sumy kontrolnej SHA1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Czerwiec 23, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 23, 2005 W slackware IMHO używane są sumy md5, należy użyć polecenia: md5sum slackware-10.1-install-d1.iso i sprawdzić, czy wyświetlona suma zgadza się z tą w pliku slackware-10.1-install-d1.iso.md5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RedFalcon Napisano Lipiec 18, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 18, 2005 A pod Windows jak sprawdzić sumy kontrolne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC' Napisano Lipiec 18, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 18, 2005 Poszukaj w Total Comadere dodaj sobie plugin. Znajdziesz w google Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RedFalcon Napisano Lipiec 18, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 18, 2005 Znalazłem .Dzięki Dla wszystkich zainteresowanych : http://www.ghisler.com/plugins.htm#content Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi