Andrzej Orkan Napisano Czerwiec 23, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 23, 2005 Po odpaleniu APT-GET DIST-UPGRADE program zaczyna ściągać wszystkie pakiety. Kiedy już ściągnie, chwilę myśli, a potem: Checking GPG signatures... ########################################### [100%] E: Unknown signature /var/cache/apt/archives/aalib_1.4.0-5.2.fc4.rf_i386.rpm: (SHA1) DSA sha1 md5 (GPG) NOT OK (MISSING KEYS: GPG#1aa78495) E: Unknown signature /var/cache/apt/archives/speex_1.0.5-1.2.fc4.rf_i386.rpm: (SHA1) DSA sha1 md5 (GPG) NOT OK (MISSING KEYS: GPG#1aa78495) E: Error(s) while checking package signatures: 0 unsigned package(s) 2 package(s) with unknown signatures 0 package(s) with illegal/corrupted signatures E: Handler silently failed Co jest grane? Pakiety są niezarejestrowane? Nic nie zmieniałem w sources.list ani nie dokładałem żadnych repo. Mam dość świeżą Fedorkę. Please, pomóżcie! Orkan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyro Napisano Czerwiec 23, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 23, 2005 moim zdaniem brakuje ci kluczy GPG i przez to sie chyba pluje ale moge się mylić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Orkan Napisano Czerwiec 23, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 23, 2005 I co ja mam z tym zrobić? Mam skądś dociągnąć klucze GPG? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyro Napisano Czerwiec 23, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 23, 2005 jak masz FC3 to poszukaj kluczy w faq tam na pewno coś jest na ten temat poczytaj ten topic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fraDiavolo Napisano Czerwiec 23, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 23, 2005 możesz też wyłączyć obsługę kluczy, ale to (rzekomo, bo sam nie zauważyłem ) niebezpieczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyro Napisano Czerwiec 23, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 23, 2005 tak słyszałem że jak wyłączysz obsługe kluczy to sumy kontrolne paczek nie będą sprawdzane i może ci przez to porządnie namieszać w systemie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi