Skocz do zawartości

Fc4 (kde) - Czarny Ekran Po "wyloguj"

dave_gl

Rekomendowane odpowiedzi

Fedora Core 4 z KDE

Po naciśnięciu "Wyloguj" ekran robi się czarny i nie pojawia się screen logowania (system świeżo zainstalowany, po powtórnej instalacji to samo).

W tym momencie po CTRL+ALT+DEL - system sie zamyka i restartuje (ekran cały czas czarny) albo zawiesza.

Po "reboot" w konsoli pod KDE Fedorka się zamyka (ekran gasnie j.w.), komp się restartuje normalnie.

Poza tym system startuje i działa poprawnie (pierwsze logowanie bez problemów).

Nie wiem za bardzo z której strony się do tego zabrać :(

za to pod ta wersja jak wejdziesz do centrum sterowania → Administracja systemu to tam gdzie jest pole zaloguj jako administrator wywyali cie wyzej :( a co do tamtego przekopiuj zawartosc pliku z /etc/X11/xdm/kdmrc.save do pliku /etc/kde/kdmrc u mnie pomoglo

@andriusza1

Dziwna sprawa (a może i nie), ale u mnie to wygląda trochę inaczej:

w /etc/X11/xdm nie mam pliku kdmrc.save (jest tylko kdmrc), a /etc/kde/ zawiera tylko katalog ../kdm. Jest tam plik kdmrc - dowiązanie do tego z /etc/X11/xdm. Skopiowanie

kdmrc i tu i tu nic nie daje:(

Fedora Core 4 z KDE

Po naciśnięciu "Wyloguj" ekran robi się czarny i nie pojawia się screen logowania

Mam ten sam problem. Zauważyłem, że takie rzeczy zaczęły się dziać po aktualizacji, ponieważ bezpośrednio po instalacji FC4 wszystko było OK. Może ta nowsza wersja KDE jest do [niczego].... Reboot w trybie tekstowym działa, a nie chce mi się specjalnie z tego względu przeinstalowywać systemu, który działa jak burza - u mnie jest około 2x szybszy od FC3. Miejmy nadzieję, że ktoś to w końcu rozwiąże.

Edytowane przez Raven