dave_gl Napisano Czerwiec 23, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 23, 2005 Fedora Core 4 z KDE Po naciśnięciu "Wyloguj" ekran robi się czarny i nie pojawia się screen logowania (system świeżo zainstalowany, po powtórnej instalacji to samo). W tym momencie po CTRL+ALT+DEL - system sie zamyka i restartuje (ekran cały czas czarny) albo zawiesza. Po "reboot" w konsoli pod KDE Fedorka się zamyka (ekran gasnie j.w.), komp się restartuje normalnie. Poza tym system startuje i działa poprawnie (pierwsze logowanie bez problemów). Nie wiem za bardzo z której strony się do tego zabrać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebOOl Napisano Czerwiec 23, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 23, 2005 Problem już zgłoszony został do developerów KDE i pozostaje nam czekać na jego rozwiązanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturek Napisano Czerwiec 23, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 23, 2005 W moim przypadku nie zauwarzyłem , mam KDE relase 3.4.1-1.2.fc4.kde po aktualizacji Może , aktualizacja pomoze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andriusza1 Napisano Czerwiec 23, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 23, 2005 za to pod ta wersja jak wejdziesz do centrum sterowania → Administracja systemu to tam gdzie jest pole zaloguj jako administrator wywyali cie wyzej a co do tamtego przekopiuj zawartosc pliku z /etc/X11/xdm/kdmrc.save do pliku /etc/kde/kdmrc u mnie pomoglo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dave_gl Napisano Czerwiec 25, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 25, 2005 @andriusza1 Dziwna sprawa (a może i nie), ale u mnie to wygląda trochę inaczej: w /etc/X11/xdm nie mam pliku kdmrc.save (jest tylko kdmrc), a /etc/kde/ zawiera tylko katalog ../kdm. Jest tam plik kdmrc - dowiązanie do tego z /etc/X11/xdm. Skopiowanie kdmrc i tu i tu nic nie daje:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
delta01w Napisano Czerwiec 25, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 25, 2005 (edytowane) Fedora Core 4 z KDE Po naciśnięciu "Wyloguj" ekran robi się czarny i nie pojawia się screen logowania Mam ten sam problem. Zauważyłem, że takie rzeczy zaczęły się dziać po aktualizacji, ponieważ bezpośrednio po instalacji FC4 wszystko było OK. Może ta nowsza wersja KDE jest do [niczego].... Reboot w trybie tekstowym działa, a nie chce mi się specjalnie z tego względu przeinstalowywać systemu, który działa jak burza - u mnie jest około 2x szybszy od FC3. Miejmy nadzieję, że ktoś to w końcu rozwiąże. Edytowane Czerwiec 26, 2005 przez Raven Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rvr Napisano Czerwiec 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 26, 2005 u mnie jest podobna sprawa.... nie moge wykonać telinit 3 .... system zaraz staje po odpaleniu kilku usług.... tylko magiczne trzy klawisze pomagaja.... ciekawe co to :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi