maniakk Napisano Czerwiec 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 24, 2005 witam, korzystam z FC3 (w wersji 64bit) i KDE - ustawilem w centrum sterowania kde czcionki na windowsowe, w ustawieniach czcionek gnome tak samo i mam dosc ciekawy problem Kiedy uruchamiam aplikacje KDE wszystko wyswietla sie poprawnie, ale jesli odpale pod KDE jakis program na gtk (np. firefoxa, thunderbirda czy dowolny program dolaczony do gnome'a) to czcionki mam w nim takie jak domyslnie po instalacji systemu (czyli dosc paskudne). Co ciekawe jesli uruchomie GNOME zamiast KDE wszystko wyswietla sie tak jak powinno. Jeszcze lepsze jest to, ze caly problem znika po jednorazowym uruchomieniu gnome-font-properties z poziomu KDE - wystarczy wlaczyc, wylaczyc i wszystko dziala jak powinno... dziwne to strasznie Oczywiscie wewnatrz gnome-config-properties wszystkie czcionki mam ustawione tak jak powinny (i ustawienia sa poprawne niezaleznie od srodowiska). Co mozna zrobic zeby programy gtk ladnie wygladaly pod KDE bez uruchamiania ustawien czcionek ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi