FC_user Napisano Czerwiec 25, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 25, 2005 Pod tym linkiem http://halo.interia.pl/ interiam reklamuje nowa usługę: tanie rozmowy telefoniczne przez Internet. Jest tylko jeden skopuł - program działa wyłacznie pod windami. Ciekawe czy pan Gates zaþacił za wyłaczność ,czy też jest to glupota i krótkowzroczność ludzi z interii, którzy nie biorą pod uwagę coraz silniejszej pozycji Linuksa pośród systemów operacyjnych? Najśmieszniejszym jest fakt, że poszukują do obsługi tej usługi ludzi umiejących pracować na komputerach oprogramowanych Linuksem P.S. A jeszce muszę dodać, że pod adresem http://www.skype.prv.pl/ jest też nieszczęsny windowsowy exe-k do pobrania. dobrze, że sobie ściagnąłem paczkę rpm z domowej strony skype. Dzięki za linki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fraDiavolo Napisano Czerwiec 25, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 25, 2005 Podaj mi numer telefonu do Mr. (_linuxa_ → Linuksa) ORT... Niestety, taka jest cena za to, że (_linuks_ → Linux) ORT jest niezależny. Ponieważ nie ma jednej firmy, która trzymałaby nia nim łapę (jak w przypadku Windows i Mac), to wielu producentów sprzętu i software'u, jak również oferentów usług internetowych, zwyczajnie olewa linuksowców. Ja np. kupiłem sobie teraz modem bezprzewodowy do neostrady (w TPSA , żeby była jasność). I co? Chociaż ten sprzęt można łatwo uruchomić w trybie wifi pod Linuksem (na Kubuntu wystarczy zainstalować 2 pakiety i napisać prosty skrypt startowy), to wsparcie jest tylko dla Windows i Mac. Linuksa zalecają używać ewentualnie przez kabel ethernet (!!!), nawet nie podając, jak skonfigurować takie połączenie. Człowieku radź sobie sam... A wracając do tanich rozmów. Na szczęście skype świetnie dogaduje się z pingwinem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FC_user Napisano Czerwiec 25, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 25, 2005 A wracając do tanich rozmów. Na szczęście skype świetnie dogaduje się z pingwinem... Czy mógłbyś mi co nieco przybliżyć temat? Bo telefonowanie za frico po całym kraju, a za grosze za granicę, to mnie interesuje (bo chyba o tym samym mówimy) Ten skrypt, też mnie zainteresował A tak a'propos trzymania łapy", to Mandrake wykupuje kolejną firmę tworzacą Linuksa (nie pamiętam tylko jej nazwy) i kiedyś może być potęgą na światowym rynku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zygmunt Napisano Czerwiec 25, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 25, 2005 Szkoda że to z Fedorą tak nie jest ;-( Madrake --> Madriva treraz jak się nie mylę. Była super dla mnie, jak zaczynałem z (_linux'em_ → Linuksem) ORT. Próbowałem na niego wrócić, ale jednak wolę FC. Lub coś bardziej konkretnego ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekjs Napisano Czerwiec 25, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 25, 2005 A czy ktoś z Was słyszał o np. programie iaxclient? Jeden z programów obsługujący (chyba) otwarty protokół wykożywtywany np. w tlenofonie. Jak widzę, halo również jest zgodny ze standartami (patrz tutaj), więc pewnie jest jakiś program (choćby ten, który ten protokół obsługuje także pod linuxem, do tego jest jeszcze mniej wydziwaczony i nie zajmuje 1,6 MB Same zalety... A że o tym nie chce im sie napisać na głównej stronie to tylko znaczy, że ekonomiści jeszcze wiele muszą się nauczyć... @FC_user: www.skype.com Po kraju jednak lepsi są "lokalni" operatorzy: tlenofon, halo, etc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fraDiavolo Napisano Czerwiec 25, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 25, 2005 Czy mógłbyś mi co nieco przybliżyć temat? Bo telefonowanie za frico po całym kraju, a za grosze za granicę, to mnie interesuje (bo chyba o tym samym mówimy) O Skype dużo wie Googe. Jest też porządna strona internetowa firmy po polsku. No i nowa usługa Skype na Onet.pl ONET SKYPE SKYPE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Czerwiec 25, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 25, 2005 A tak a'propos trzymania łapy", to Mandrake wykupuje kolejną firmę tworzacą Linuksa (nie pamiętam tylko jej nazwy) i kiedyś może być potęgą na światowym rynku. Szkoda że to z Fedorą tak nie jest ;-( Dajcie spokój!!! Ja to uważam za błogosławieństwo Fedory! WOLNOŚĆ! Wolelibyście, żeby Microsoft, IBM czy Sun nią zarządzali? To dopiero byłby chłam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FC_user Napisano Czerwiec 25, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 25, 2005 Istotnie, byłoby to koszmarne :shock: Ja też cenię sobie wolność i czar Fedory, który sprawia, że po teście każdej innej dystrybucji, jednak do niej wracam Należy się jednak liczyć z prawami rynku i mieć świadomość, że duzi zawsze będą chcieli być więksi połykając przy :lammer: tym mniejszych. Fedorze to chyba nie grozi, bo rozwija się przecież pod skrzydłami dużego, starego Red Hata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemk Napisano Czerwiec 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 27, 2005 A czy ktoś z Was słyszał o np. programie iaxclient? Jeden z programów obsługujący (chyba) otwarty protokół wykożywtywany np. w tlenofonie.[ciach] zobacz http://www.polrus.prv.pl/, moze cos znajdziesz ciekawego dla siebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekjs Napisano Czerwiec 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 27, 2005 zobacz http://www.polrus.prv.pl/, moze cos znajdziesz ciekawego dla siebie Dzięki, chociaż z tlenofonu już nie kożystam -> korzystam (wole skypa). Wniosek jest jednak jeden: jeśli ktoś chce (_kożystać_ → korzystać) ORT z VoIP pod Linuksem to nie ma najmniejszego z tym problemu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi