spyro Napisano Czerwiec 25, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 25, 2005 witam mam pytanie a mianowicie chciłbym sie przerzucić na KDE z Gnoma ponieważ mnie troche ostatnio podenerwował znikającymi paskami i chciałbym się was spytać o zdanie czy zostać przy gnome czy przejść na KDE i jeszcze jedno czy w KDE też się takie przypadki zdarzają ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zygmunt Napisano Czerwiec 25, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 25, 2005 Hmmm.... Chodzi Ci o wieszanie GNOME'a??? Mi też to się zdarza, ale jakoś mnie to nie zdąrzyło zflustrować... Powiem Ci że ja siedzę na GNOME'ie, ale jeżeli miałbym się (_przeżucić_ → przerzucić) ORT → przerzucić na KDE to ze wzg. na jego szybkośc działania ;-) I co do wersji 3.4 to jakoś nie zauważyłem nic. A z resztą co Ci szkodzi spróbować. ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Czerwiec 25, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 25, 2005 Wiesz, tematy co wybrać pojawiają się bardzo często tak na forach, jak i grupach dyskusyjnych. I zawsze wywołują flame'a. Najlepiej to samemu wypróbować oba i potem zadecydować, co bardziej do gustu przypadło, gdyż każdy jak już, to i tak poleci to, co on używa/jemu odpowiada. Ja np. nie poleciłbym żadnego z nich, bo zbyt kompa obciązają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyro Napisano Czerwiec 25, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 25, 2005 chyba zaczne używać KDE bo dużo szybciej mi wszystko na nim chodzi, a z tego wszystkiego pewnie wyląduje na xfce albo fluxboksie ale jak już napisaliście trzeba wszystkiego spróbować i przepraszam że zadałem takie pytanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fraDiavolo Napisano Czerwiec 25, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 25, 2005 Trzy rzeczy, które powinieneś wiedzieć. 1) Do KDE trzeba mieć szybki sprzęt. 2) W KDE paski i okna nie znikają, ale czasem zawiesza się na amen. Zwłaszcza program digikam jest nie do pobicia w te klocki. 3) Nie używaj konquerora do przeglądania internetu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zygmunt Napisano Czerwiec 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 26, 2005 fraDiavolo zgodzę się ostatnio instaolwałem chyba mandrake na jakimś słabym kompie..... szczerze to juz win na nim szybciej działa. A co do konquerora to coś nie tak??? Take tylko pytanko bo i tak wolę Operę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JMK Napisano Czerwiec 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 26, 2005 3) Nie używaj konquerora do przeglądania internetu. Ale... dlaczego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fraDiavolo Napisano Czerwiec 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 26, 2005 Ale... dlaczego? Bo po pierwsze Opera jest debest. A po drugie Konqueror zawsze cieszył się opinią przeglądarki dziurawej i pełnej bugów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soleth Napisano Czerwiec 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 26, 2005 Ja np. nie poleciłbym żadnego z nich, bo zbyt kompa obciązają Ja mam np. PII 300 i nie odczuwam zbytnio obciazenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FC_user Napisano Czerwiec 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 26, 2005 Ja lubię Gnome, bo ma dużą ilość przydatnych aplikacji i jest przejrzysty. Paski mi nie znaikają (chyba że ustawię samoukrywanie ). W KDE 3.3 nie ma dobrego monitora systemu, Raport pogodowy nie działa. Przez kilka lat pracowałem na KDE ale teraz wolę Gnoma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PeterJack Napisano Czerwiec 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 26, 2005 Ja korzystam z gnome bo wszysko mam pod ręką a w kde jakoś się dziwnie czuję, nie wiem czemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Czerwiec 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 26, 2005 ja swoja przygode z linuksem rozpoczalem wlasnie od Gnome (pewnie dlatego ze byl ustawiony w fedorce jako standardowy ) ale wiele rzeczy mnie draznilo (wczesniej uzywalem tylko windowsa i macOS'ow i pewne nawyki pozostaly), potem przerzucilem sie na KDE i strasznie mi sie spodobalo, jednak bylo dla mnie za wolne i wyprobowalem Xfce i tak juz zostalo - chodzi szybciutko i stabilnie i jest ladne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soleth Napisano Czerwiec 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 27, 2005 Jak zaczynalem zabawe z Fedora, to od razu zmienilem gnoma na kde, bo myslalem, ze jest beznadziejne jedynie z tego powodu, ze wczesniej siedzialem na Mandrake'u na kde i mi sie bardzo podobala. A kiedy wlaczyl mi sie gnome to wydal mi sie beznadziejny. Zle pierwsze wrazenie Ale ostatno tak na probe przesiadlem sie na gnome i mi sie bardzo spodobal. Wkurza mnie tylko, ze ikony mi ciagle znikają z zasobnika... Mowie o Kadu i aMule Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PeterJack Napisano Czerwiec 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 27, 2005 a dokładnie ... jest jeden aplet dzieki któremu te ikony siedzą przy dacie i nic nie znika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AlienJR Napisano Lipiec 1, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 1, 2005 pisalem to juz kilka razy na tym forum.. ale musze to powtorzyc: GNOME i fluxbox rockz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi