Skocz do zawartości

Kde Czy Gnome? Pomóżcie Wybrać

spyro

Rekomendowane odpowiedzi

witam mam pytanie

a mianowicie chciłbym sie przerzucić na KDE z Gnoma ponieważ mnie troche ostatnio podenerwował znikającymi paskami i chciałbym się was spytać o zdanie czy zostać przy gnome czy przejść na KDE

i jeszcze jedno czy w KDE też się takie przypadki zdarzają ??

Hmmm....

Chodzi Ci o wieszanie GNOME'a???

Mi też to się zdarza, ale jakoś mnie to nie zdąrzyło zflustrować...

Powiem Ci że ja siedzę na GNOME'ie, ale jeżeli miałbym się (_przeżucić_ → przerzucić) ORTprzerzucić na KDE to ze wzg. na jego szybkośc działania ;-)

I co do wersji 3.4 to jakoś nie zauważyłem nic.

A z resztą co Ci szkodzi spróbować. ;-)

Wiesz, tematy co wybrać pojawiają się bardzo często tak na forach, jak i grupach dyskusyjnych. I zawsze wywołują flame'a. Najlepiej to samemu wypróbować oba i potem zadecydować, co bardziej do gustu przypadło, gdyż każdy jak już, to i tak poleci to, co on używa/jemu odpowiada. Ja np. nie poleciłbym żadnego z nich, bo zbyt kompa obciązają ;)

chyba zaczne używać KDE bo dużo szybciej mi wszystko na nim chodzi, a z tego wszystkiego pewnie wyląduje na xfce albo fluxboksie ale jak już napisaliście trzeba wszystkiego spróbować

i przepraszam że zadałem takie pytanie

Ja lubię Gnome, bo ma dużą ilość przydatnych aplikacji i jest przejrzysty. Paski mi nie znaikają (chyba że ustawię samoukrywanie :D ). W KDE 3.3 nie ma dobrego monitora systemu, Raport pogodowy nie działa. Przez kilka lat pracowałem na KDE ale teraz wolę Gnoma B)

ja swoja przygode z linuksem rozpoczalem wlasnie od Gnome (pewnie dlatego ze byl ustawiony w fedorce jako standardowy ;) ) ale wiele rzeczy mnie draznilo (wczesniej uzywalem tylko windowsa i macOS'ow i pewne nawyki pozostaly), potem przerzucilem sie na KDE i strasznie mi sie spodobalo, jednak bylo dla mnie za wolne i wyprobowalem Xfce i tak juz zostalo :) - chodzi szybciutko i stabilnie i jest ladne :)

Jak zaczynalem zabawe z Fedora, to od razu zmienilem gnoma na kde, bo myslalem, ze jest beznadziejne jedynie z tego powodu, ze wczesniej siedzialem na Mandrake'u na kde i mi sie bardzo podobala. A kiedy wlaczyl mi sie gnome to wydal mi sie beznadziejny. Zle pierwsze wrazenie ;)

Ale ostatno tak na probe przesiadlem sie na gnome i mi sie bardzo spodobal. Wkurza mnie tylko, ze ikony mi ciagle znikają z zasobnika... :unsure: Mowie o Kadu i aMule