@perl Napisano Wrzesień 6, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 6, 2005 hmm... kurcze ja mam chyba ten sam problem: http://www.fedora.pl/forum/index.php?act=S...st=0#entry37917 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
San Napisano Wrzesień 7, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 7, 2005 To ten przeklęty szałtboks mieli prockiem fakt, i do tego te emotki w pisaniu postów... Patrzysz na pole RES czy VIRT w programie top? i tu Cię zagnę KDE Strażnik Systemy :] ps. obecnie jest to 270. to chyba nie opada nigdy, już siedzie na swapie, więc to jeszcze wolniej wszystko chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Wrzesień 7, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 7, 2005 KDE Strażnik Systemy :] Kolumna 'WielkośćPW' czy 'ZasobyPW'? Jak chcesz, to zainstaluj nową, testową wersję Fx. Były spore zmiany w silniku. obecnie jest to 270. to chyba nie opada nigdy Wyłaczenie Fx i ponowne jego uruchomienie nie pomaga? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Wrzesień 7, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 7, 2005 poczatkowo myslalem ze moje problemy byly przez OOo ale po tym co piszecie sprawdzilem u siebie i rzeczywiscie Fx konsumuje pamiec RAM w sporym tempie, jezeli ktos chce prawdzic to niech zajrzy na strone: http://www.miasto.torun.pl i pobawi sie mapka (znajdowanie ulic, restauracji itp.), po zabawie ok. 20 min (przy mojej konfiguracji sprzetowej) mam wyciek pamieci i nie jestem w stanie przelaczyc sie nawet do konsoli zeby ubic Fx'a tak dysk mieli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Wrzesień 7, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 7, 2005 [czy deerpark] może działać 'obok' firefoxa?Ciężka sprawa. Mi firefox 1.0 też zużywał dużo zasobów, dlatego wgrałem deerparka z Rawhide'a, działa o wiele lepiej. Od tego jest RPM, żeby można było stawiać konkurencyjne wersje tego samego programu. Jednak nie polecam, Fx z Rawhide wymaga nowego cairo, glibc, bodajże nowego gtk itp., więc instalacja dwóch Fx-ów narobiłaby syfu. Deer Park to nazwa bardzo wczesnej alfy nowego Firefoksa (1.1)Gdzieś czytałem, że zmieniono politykę i kolejną wersją Firefoksa będzie 1.5 (ze względu na bardzo dużą ilość zmian). Do tej pory nazwa developerka do park jeleni . Na 1.5 przyjdzie nam na niego czekać co najmniej do grudnia. Problem może być tylko z profilem, ale na windowsie wszystko jest OK, tylko nie będą Ci działać pluginy pod DP z FF.Rzeczywiście miałem problem z profilem - zawieszenia, ale wystarczyło wyekportować co trzeba i zimportować, działa wyśmienicie. Wszystkie pluginy, których używałem są dostępne dla DP. U mnie top pokazuje od 2,7 do 6% Tylko zużycie pamięci to średnio 16,8%Niedawno aż huczało od narzekań na listach mailingowych Fedory - Fx ma na Linuksie kilka, kilkanaście razy wolniejsze renderowanie niż na innych systemach (w tym Windows). Właśnie podczas ładowania stron i pokazywania tej części, która już się pobrała, a także po pobraniu całej strony w trakcie przygotowania do wyświetlenia zużycie procesora i pamięci są największe. Może dzięki temu, że tak ludzie narzekają, coś się zmieni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Wrzesień 8, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 8, 2005 po obserwacjach systemu powiem ze nie tylko Fx obciaza system, ale rowniez Thunderbird nie jest lepszy, pozera mi ok 110 MB RAM-u :/ nie dzieje sie tak co prawda zawsze, ale podobnie jak w Fx sa to pewne skoki lub ustawiczny wzrost zuzycia pamieci w czasie pracy w programie dochodzi wiec do tego ze aby popracowac w OOo (i miec wlaconego Fxa) najpierw wylaczam wszystkie Fxy potem odpalam OOo a nastepnie na nowo uruchamiam Fxy (to daje mi dluzszy czas pracy z tymi wszytkimi programami zanim nie zjedza pamieci ponownie) :shock: Edit: zastanawia mnie rowniez dlaczego po zamknieciu programow nie jest czyszczona pamiec RAM, dopiero po ok 5 min pamiec zostaje zwolniona, moze to wlasnie jest problem, ze w pamieci pozostaja jakies smieci ktorych Fx nie usuwa, gromadza sie i nastepuje wyciek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi