Sand-fly Napisano Czerwiec 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 26, 2005 Witam ! Zainstalowalem juz raz karte graficzna zgodnie z http://faq.fedora.pl/#nvidia. Wszystko bylo super nawet wgralem sobie America's Army. Ale potem zobaczylem ze sa jakies 3 nowe aktualizacje wiec (_odrazu_ → od razu) ORT wstukuje " yum update". Wszystko ladnie sie wgralo ( aktualizacje dotyczyly kernela) po wpisaniu polecenia uname -a mam teraz takiego ( juz po Linux hornet141 2.6.11-1.35_FC3smp #1 SMP Mon Jun 13 01:17:35 EDT 2005 i686 i686 i386 GNU/Linux ) I tu sie zaczal problem bo czytalem ze trzeba wgrac jeszcze raz grafike no to wgrywam poleceniem " yum install nvidia-glx kernel-module-nvidia-`(uname -r)` " Zmienilem takze wpis w pliku xorg.conf. Odpalam ponownie i nic wyrzuca ze jest jakis blad ze sterownikiem ( niechce odpalic X {potem po reboot przy napisie kernel-nvidia .... bylo napisane ZAWIÓDŁ a nastepnie Nvidia Disable } ) ?? Wiec tekstowo przez Midnight Commandera zmienilem wpis w xorg.cong z nvidia spowrotem na vesta i .., Poszlo ?? Ale oczywiscie bez akceleracji 3D. Co zrobilem zle ?? Jak mam wgrac te karte graficzna ? Troche sie rozpisalem ale nie wiem co jest istotne a co nie. Temat jest moim zdaniem potrzebny bo jak narazie opisywane byly sposoby instalacji karty graficznej ale nie znalazlem takiego problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi