jagiellon Napisano Czerwiec 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 27, 2005 Pozdrawiam wszystkich. Mój problem polega na zaprzestaniu (z przyczyn mi niewiadomych) przez fedorę 3 akceleracji dla karty ati radeon 9600. Po pierwsze. Zainstalowałem sterownik i odpowiedni moduł do kernela ze strony rpm.livna.org i wszystko działało ekstra. Po drugie. Po zmianie kde na 3.4.1 z repozytoriów kde sterownik ati odmówił posłuszeństwa. Po trzecie: Nie pomogła reinstalacja ani sterowników, ani modułów, ani kde, ani xorg. Po czwarte: Podczas ponownej instalacji sterowników nie ma żadnych błędów. Po piąte: Poniżej przedstawiam komunikat ukazujący się po uruchomieniu fgrxinfo: [jag@us ~]$ fglrxinfo fglrxinfo: error while loading shared libraries: /usr/lib/ati-fglrx/libGL.so.1: cannot restore segment prot after reloc: Permission denied Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem i czy zna receptę na jego usunięcie. Po kilku godzinach zmagań i stawania na uszach doszedłem co było problemem. Okazało się, że po aktualizacji selinux-policy-targeted do wersji 1.17.30-3.13 na kernelu 2.6.11-1.27_FC3 to SELinux blokuje sterownik ATI. Ale po aktualizacji kernela do wersji 2.6.11-1.35_FC3 problem zniknął. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturek Napisano Czerwiec 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 27, 2005 w ATI nie wiem jak ma być , bo mam GF ale przypuszczam ze coś jest zle w ustowieniach xorg.conf /etc/X11/xorg.conf pospawdzaj moze masz kilka plików z podobną nazwą np: xorg.conf.backup to podmień pliki , zmien nazwy i jeszcze raz nagraj sterowniki, poszukaj tez moze ustowień do ATI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi