spyro Napisano Czerwiec 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 27, 2005 witam może troche źle napisałem temat ale taki wydawał mi się odpowiedni jak można zrobić w KDE żeby zamiast opcji wyloguj była opcja wyłącz komputer, a najlepiej jedno i drugie bo narazie mam tylko wyloguj PS. patrzyłem na forum ale coś nie mogłem znaleźć przypomniałem sobie żeby była jeszcze opcja uruchom ponownie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andriusza1 Napisano Czerwiec 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 27, 2005 rpm -e gdm lub mozna wpis gdzies zmienic ale teraz nie pamietam gdzie, poprostu uzywasz domyslnie menadzera logowania gnome (tak mi sie wydaje) a jak korzystasz z KDE to nie potrzebujesz gdm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyro Napisano Czerwiec 27, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 27, 2005 tylko jest jeden problem, a mianowicie używam gnome od czasu do czasu nie ma jakiejś innej metody ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC' Napisano Czerwiec 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 27, 2005 W KDE mas w Centrum sterowania taką opcje ale (i to jest dla mnie paranoją) masz do wyboru czy Wyloguj w twoim menu ma oznaczać Wyłącz komputer Zakoncz sesje restartuj kompa A dlaczego, ja się pytam, nie można wszystkich opcjii było tam umieścić. Nie to bym był zwolennikiem okien no ale to wygląda tam sensowniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andriusza1 Napisano Czerwiec 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 27, 2005 znaczy jesli wywalisz gdm to bedziesz logowac sie przez kdm, to wcale nie oznacze ze nie bedziesz mial gnoma tylko tak jak teraz "wyloguj" samo bedziesz mial w gnome, a w kde bedziesz mial te trzy opcje, jest inna ale to i tak zdaje sie ze wyjdzie na to samo, aby tylko to ze kde bedzie domyslne, ja tez czasem uzywam gnome,xfce4 i to nie stwarza mi problemu ze nie mam gdm, najczesciej korzystam z kde dlatego wywalilem gdm, kapewu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyro Napisano Czerwiec 28, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 28, 2005 no wywaliłem gdm iwszystko ładnie działa (zresztą tak jak napisałeś) mam jeszcze jedn pytanie jak zmienić ekran logowaniabo ten co mi teraz ustawiło to mi bardzo nie pasuje PS. pamiętam że widziałem taką opcje w gnomie tylko nie pamiętam gdzie jest, a chciałem się dowiedzieć czy jest takie coś w KDE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andriusza1 Napisano Czerwiec 28, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 28, 2005 No w tu tez jest w centrum sterowania → administracja systemu, ale tez wlasnie nie umiem zmienic(FC4) cos zmienili i to chyba jest standard, ale jesli masz FC3 to tam wlasnie zmieniasz (autologin itp.) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yuo Napisano Czerwiec 28, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 28, 2005 zmiana ekranu logowania: [KDE] -> ustawienia systemowe -> okno logowania w tym oknie wybieramy zakładkę "graficzny ekran powitalny" i zmieniamy motyw. Można jeszcze doinstalować nowy, ale nigdzie nie umiałem takiego znaleźć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andriusza1 Napisano Czerwiec 28, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 28, 2005 Jakie ty masz kde? Jaką fedore nr? Bo ja nie mam takiego czegos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyro Napisano Czerwiec 28, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 28, 2005 po poście yuo już wiem gdzie sie zmienia ekran logowania gdzieś to widziałem kiedyś ale zapomniałem sobie gdzie @yuo a szukałeś na stronie głównej KDE albo gnoma ? @andriusza1 musisz mieć zainstalowane gdm abyś miał tą opcje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Czerwiec 28, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 28, 2005 Można jeszcze doinstalować nowy, ale nigdzie nie umiałem takiego znaleźć http://www.kde-look.org/index.php?xcontentmode=40 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC' Napisano Czerwiec 28, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 28, 2005 @ spyro To co masz już trzy (reboot,wyloguj,zamknij) opcje na oknie "Koniec pracy użytkonika "XXX" "? (jak tak to powoli i wielkimi literami bo nie zrozumiałem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyro Napisano Czerwiec 28, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 28, 2005 @MC' z tego co ja zrozumiałem to musisz zrobić tak: musisz wywalić gdm poleceniem rpm -e gdm po tym zresetować kompa i będziesz miał te opcje w KDE ale kosztem ekranu logowania (zmini ci go na taki który mi nie pasował) a tak to wszystko będzie grać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC' Napisano Czerwiec 28, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 28, 2005 Czyli rozumiem, że masz już trzy (reboot,wyloguj,zamknij) opcje na oknie "Koniec pracy użytkonika "XXX" " po kliknięciu w menu KDE na wyloguj. A co Ci zmieniło w ekranie, logowania że Ci 'Nie pasuje' i po co właściwie jest gdm? Piszesz, że kosztem ekranu logowania a potem piszesz że jednak go masz. P.S. Czy gdm nie jest z gnoma? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Czerwiec 28, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 28, 2005 Piszesz, że kosztem ekranu logowania a potem piszesz że jednak go masz. Bo oba (kdm i gdm) są menadzerami logowania, tylko że jeden jest z kde, a drugi z gnome. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi