spyro Napisano Czerwiec 28, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 28, 2005 witam wszystkich zwolenników opery i nie tylko mam dwa problemy związane z tą przeglądarką 1. czasami ją tak zawiesza że czeba zabijać proces opery 2. jak występują polskie znaki na stronie to w troche zmienionej formie prosze o pomoc (czy w ogóle miał ktoś kiedyś takie problemy ?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Faust_ Napisano Czerwiec 28, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 28, 2005 Witam, ja równiez używam operki i myślę, że to najlepsza przeglądarka. Z tym zaieszaniem się to nie wiem. rółnie dobrze może to być wina wm, a nie przeglądarki. A z tymi poslkimi ogonkami to pewnie chodzi o kodowanie. Trzeba ustawic iso8859-2 (Narzędzia->Preferencje->Generelne->detale -obok wyboru języka). Wszytko powinno być w porządku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyro Napisano Czerwiec 28, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 28, 2005 z tymi czciąkami → czcionkami chodziło mi o to że jak jest coś pogrubioną i większą czcionkom napisane to wyświetla polskie ogonki małą czcionką i nie pogrubione i jeszcze jedno sobie przypomniałem skąd wziąć spolszczenie do opery Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Czerwiec 28, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 28, 2005 (edytowane) i jeszcze jedno sobie przypomniałem skąd wziąć spolszczenie do opery ech, no troche inwencji... 1) http://www.google.pl/ 2) wpisujemy "opera" 3) pierwszy wpis to http://www.opera.com/ 4) z menu u gory wybieramy "Download" i ...uwaga... uwaga "Language files" 5) wybieramy plik dla naszej wersji, jesli nie ma to mozliwie najpozniejszy. (jak napisane na ww wstronie) 6) pozniej wedlug instrukcji napisanej wyraziscie na stronie opery 1. Download Opera if you haven't already done so 2. Download the desired language file to a convenient location on your hard drive. 3. Go to Tools > Preferences. 4. Under "General", you will find the language settings. Click "Details". 5. Click "Choose" and find the language file you downloaded. 6. Click "OK" to close the "Details" dialog. tyle Edycja: pogrubilem to o czym pisalem wczesniej lecz nie zauwazono chyba... A o pliku ktory podal lszk nie wiedzialem... Edytowane Czerwiec 28, 2005 przez patpi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyro Napisano Czerwiec 28, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 28, 2005 @patpi może jestem ślepy ale ja tam widze spolszenie do wersji 7.54 która nie spolszcza całkiem opery 8.01 ponieważ zminili trohe menu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Czerwiec 28, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 28, 2005 Sprawdz może, czy ten Ci zadziała. http://www.opera.com/download/lng/800/ow801_7642pl.lng Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qwerty Napisano Czerwiec 28, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 28, 2005 Próbowałeś czcionek luxi sans? U mnie pomogło. http://www.fedora.pl/site/forum/index.php?...wtopic=5448&hl= Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyro Napisano Czerwiec 28, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 28, 2005 @qwerty dalej są troche śmieszne ale teraz da się pracować @lszk wielkie dzięki za linka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qwerty Napisano Czerwiec 28, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 28, 2005 Może jakiś skrin? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Faust_ Napisano Czerwiec 28, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 28, 2005 Aaaaaaaaaaaaaaaaaa. O to chodziło. Po prostu witryna używa czcionek których linux nie ma. Musisz wrzucić czcionki z windowsa i wszytko będzie ok . Jak będziesz potrzebował pomocy to napisz na pw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyro Napisano Czerwiec 29, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 29, 2005 to jeszcze mi tylko napiszcie jaką czcionke z pod windy wgrać do fedory i jak to zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Faust_ Napisano Czerwiec 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 29, 2005 Które czcionki? Ja wgrałem wszytkie i mam zgłowy. A wgrywa się tak. Podaje scieżki dla windy XP i fc4 su mkdir /usr/share/fonts/nowe cd /mnt/win-c/windows/Fonts cp *ttf /usr/share/fonts/nowe cd /usr/share/fonts/nowe mkfontscale mkfontdir Musisz jeszcze dopisać scieżka do fontów (/usr/share/fonts/nowe) do pliku /etc/X11/fs/config. Na koniec restart X'ów /et/init.d/cfs restart Musisz się przelogować i nowe czcionki welcome to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyro Napisano Czerwiec 29, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 29, 2005 ja dodałem jedną czcionke arial przez centrum sterowania w KDE i zresetowałem kompa potem ustawiłem w operze wszędzie tą czciąke i jest git dzięki za wskazówki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi