Krzygaj Napisano Czerwiec 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 29, 2005 Witam Mam FC3 , KDE 3.3.1 i mam taki mały problem, że jak sobie na pulpicie ustawie gdzie mają się znajdować ikony to po restarcie część z nich znajduje się w innym miejscu niż jes ustawiłem. Dodam że przy ustawianiu ikony nie zachodza na siebie itd... czyli mam zaznaczone przyciągnij do siatki. Może ktoś wie co z tym zrobić. Dziękuję za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyro Napisano Czerwiec 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 29, 2005 a zapisujesz ostatnią sesje, może przez to sie tak u ciebie dzieje ja mam FC4 i KDE 3.4.1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzygaj Napisano Czerwiec 29, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 29, 2005 a przepraszam bo jestem dosyć nowy jeżeli chodzi o tryb graficzny w (_linuxie_ → Linuksie) ORT(do tej pory mialem do czynienia tylko z konsolą) gdzie to się ustawia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andriusza1 Napisano Czerwiec 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 29, 2005 a ja mysle ze nie ustawiles "wyrownaj ikony" kliknij prawym prz. myszy na pulpicie, wybierz konfiguracja pulpitu → zachowanie i zakladka ikony plikow i tam zaznacz "Automatycznie wyrowanaj ikony" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzygaj Napisano Czerwiec 29, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 29, 2005 Mam to zaznaczone. Może rozjasni się trochę, że nie dzieje mi się to ze wszystkimi ikonami np: obok ikony katalogu domowego mam ikone CD-ROM i jeżeli ją przesunę w inne miejsce to po restarcie ponownie jest obok ikony kat. dom.. Następny przypadek jeżeli umieszczę w prawym górnym rogu(w samym narożniku) ikonkę od skryptu w shellu po restarcie znajduje się ona w okolicach środka ekranu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi