cavemanxp Napisano Czerwiec 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 29, 2005 Witam ja mam problem z neostradą na fedorze core 4 kłopot w tym że bo ciężkich bojach wkońcu ją uruchomiłem i fajnie nie a problem w tym że nie fajnie bo dałem że ma łączyć sie przy starcie i kapa niełaczy sie. Przy wydanieu eaglediag mam KO przy # module loaded ? /usr/sbin/eaglediag: line 421: lsmod: command not found [ KO ] # modem operational ? [ OK ] # Config vpi/vci/encapsulation/isp : 23 6 (pppoa) PL01 # pppd launched ? [ KO ] # Service for connection [ KO ] # ping IP ? [ KO ] # test DNS resolution ? [KO ] (_niewiem_ → nie wiem) ORT czemu HELP dopiero jak dam startadsl to moge sie łączyć a le eaglediad pisze i tak # module loaded ? /usr/sbin/eaglediag: line 421: lsmod: command not found [ KO ] # modem operational ? [ OK ] # Config vpi/vci/encapsulation/isp : 23 6 (pppoa) PL01 # pppd launched ? [ OK ] # Service for connection [ OK ] # ping IP ? [ OK ] # test DNS resolution ? [ OK ] Pozatym jak zrobić aby podczas uruchamiania systemu NumLock sie (_włancza_ → włącza) ORTł ?? Wie ktoś bo kiedyś działało zapisz sesje ale niepomaga :/ nie wiem o co biega Jak ktoś wie jak mi pomóc to niech pisze a głupie komentarze niesą mile widziane Za pomoc będe wdzięczny Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Czerwiec 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 29, 2005 jak zrobić aby podczas uruchamiania systemu NumLock sie (_włancza_ → włącza) ORTł http://www.fedora.pl/site/forum/index.php?...wtopic=5453&hl= Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cavemanxp Napisano Czerwiec 29, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 29, 2005 OK fajnie a co z NEOSTRADĄ ?? Jak zrobić aby działała od startu systemu dodanie ścieżki do rc.local nic niedało tak gdzieś było opisane mi mimo to (_niedziała_ → nie działa) ORT musze wejsc jako root i uruchomić startadsl Dlaczego to (_niedziała_ → nie działa) ORT ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fraDiavolo Napisano Czerwiec 29, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 29, 2005 Co wpisałeś do rc.local? Czy masz tam to wszystko, co poniżej? touch /var/lock/subsys/local /usr/local/sbin/stopadsl /usr/local/sbin/eaglectrl -w /usr/local/sbin/startadsl a jak masz module KO to spróbuj eaglectrl -d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cavemanxp Napisano Czerwiec 30, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 30, 2005 tak dokładnie to mam wpisane i (_niedziała_ → nie działa) ORT → nie działa Musze jako root (Jako root bo (_przecierz_ → przecież) ORT → przecież inaczej nic by mi niedało) wpisać startadsl i dopiero pójdzie Why ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MitS Napisano Czerwiec 30, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 30, 2005 Cholera mam dokładnie to samo W rocie trzeba wpisać startadsl aby zaskoczył net, a na zwykłym użytkowniku to nawet tej komendy nie rozpoznaje. Co trzeba zrobić z tym aby działało ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cavemanxp Napisano Lipiec 2, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 2, 2005 Ja nawet jak dam staradsl to potem jak znowu wpisze ealediag to mam # module loaded ? /usr/sbin/eaglediag: line 421: lsmod: command not found[ KO ] # modem operational ? [ OK ] # Config vpi/vci/encapsulation/isp : 23 6 (pppoa) PL01 # pppd launched ? [ OK ] # Service for connection [ OK ] # ping IP ? [ OK ] # test DNS resolution ? [ KO ] O co chodzi ?? Ma ktoś pojęcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi