tejer Napisano Czerwiec 30, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 30, 2005 Witam postawilem serwer dns na FC 2 i chcialbym miec zapasowy rowniez na tym samym kompie. W ktorym pliku wpisac drugi adres ip na karcie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Faust_ Napisano Czerwiec 30, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 30, 2005 Czy ja Cię dobrze zrozumiałem czy chcesz nadać 2 IP jednej karcie? Jesli tak to jest to nie możliwe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tejer Napisano Czerwiec 30, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 30, 2005 hm...no bardziej drugi interfejs na ktorym przydziele drugi adres ip bo tak to chyba mozna ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemk Napisano Czerwiec 30, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 30, 2005 Czy ja Cię dobrze zrozumiałem czy chcesz nadać 2 IP jednej karcie? Jesli tak to jest to nie możliwe Mozliwe, mozliwe. i to nie jest nic szczegolnego! zobacz np. TU Nawet winda to potrafi! :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tejer Napisano Czerwiec 30, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 30, 2005 O to wlasnie chodzilo !! dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemk Napisano Czerwiec 30, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 30, 2005 (edytowane) O to wlasnie chodzilo !! dzieki a prosze bardzo PS jeszcze znalazlem TO . Moze bardziej bedzie Ci pasowac Edytowane Czerwiec 30, 2005 przez przemk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ati Napisano Czerwiec 30, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 30, 2005 Powiedz mi jaki jest sens uruchamiać slave server na tym samym kompie ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KotDzinks Napisano Sierpień 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 24, 2005 Ja nic z tych stron nie kapuje (newbie). Moze ktos łopatologicznie opisac, co mam zrobic (najlepiej w X'ach ). Mam taka sytuacje: moj komp jest podlaczony do sieci osiedlowej, mamy przydzielone pare rzeczywistych numerow i ja mam jeden z nich, a reszta sieci leci na dynamicznym przydzielanym przez serwer. Pod winda mam ustawione dwa numery IP [ten z serwera i rzeczywisty] i jak korzystam z naszego sieciowego [wewnetrzenego] huba DC lub wykonuje jakiekolwiek polaczenia wewnatrz siec to komputer laczy sie przez IP przydzielane przez serwer, natomiast wszystkie polaczenia poza siec odbywaja sie przez rzeczywiste IP. No i tu moje pytanie, jak ustawic, zeby byly te dwa rozne IP przypisane jednej karcie i jak pozniej przypisywac programom (np. klientowy DC) zeby sie laczyl przez to IP ktory chce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mynus Napisano Sierpień 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 24, 2005 W ktorym pliku wpisac drugi adres ip na karcie?? ja odpalam to tak: eth0 - karta sieciowa ifconfig eth0 192.168.0.1 netmask 255.255.255.0 up ifconfig eth0:0 192.168.0.5 netmask 255.255.255.0 up ifconfig eth0:1 10.0.0.1 netmask 255.0.0.0 up ifconfig eth0:2 80.80.10.2 netmask 255.255.255.0 up i mam 4 rozne IP przypisane do interfejsu eth0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi