Zygmunt Napisano Lipiec 2, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 2, 2005 Mam prośbę. Piszcie wszyscy Ci którzy mają net lub lan na kartach sieciowych bezprzewodowych. Chodzi mi o takie karty które od razu dadzą się włączyć po zainstalowaniu FC4. Mam nadzieję że nie tylko mi się to przyda. PS: tylko nie dwl-520+ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fraDiavolo Napisano Lipiec 2, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 2, 2005 Mam prośbę. Piszcie wszyscy Ci którzy mają net lub lan na kartach sieciowych bezprzewodowych. Chodzi mi o takie karty które od razu dadzą się włączyć po zainstalowaniu FC4. Najlepsze wsparcie dla rozwiązań bezprzewodowych jest w Ubuntu/Kubuntu. Wypróbowałem i wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kokos Napisano Lipiec 2, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 2, 2005 Podczepiam się pod temat. Jak radzi sobie FC(4) z takimi sieciówkami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Faust_ Napisano Lipiec 2, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 2, 2005 Jak się uda zainstalowac drivery to każdy (_linuks_ → Linux) ORT dobrze radzi sobie z sieciówkami. Tylko że z driverami jest czasami problem. A tak przy okazji to kart które (_napewno_ → na pewno) ORT będą działały pod linuksem (driver jest w kernelu) to Corega PCCA-11, Corega PCCl-11, D-Link DRC-650, D-Link DCW 650W, D-Link DWL 660, D-Link DCWF 660W, Linksys WPC11, Linksys WCF12, Linksys Orinoco. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zygmunt Napisano Lipiec 2, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 2, 2005 fraDiavolo jakby mnie to interesowało to bym zapytał na ich forum lub sam spróbował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kokos Napisano Lipiec 2, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 2, 2005 fraDiavolo jakby mnie to interesowało to bym zapytał na ich forum lub sam spróbował. Mnie to interesuje. :/ A czy jąderka nie radzą sobie standardowo z kartami WiFi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zygmunt Napisano Lipiec 2, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 2, 2005 Faust skąd to wytrzasnołeś → wytrzasnąłeś, kart dlnka nie ma takich. szukałem na stronie producenta, podaj mi ścieżke → ścieżkę do dokumentacji.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gryhild Napisano Lipiec 3, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 3, 2005 Ogólnie, to większość kart można uruchomić z różnym skutkiem kożystając → korzystając z ndiswrappera Trza sobie gdzieś tam poczytać, no i też troszkę art można odpalić na sterach "acx" Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zygmunt Napisano Lipiec 6, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 6, 2005 HEJ!!! Sam se znalazłem: Jak kogoś to interesuje: http://linux_wless.passys.nl PS: Mam gdzieś ndiswrappera i acx(<- te mnie w szczególności dobijają) PS2: problem mój z acx dalej ten sam i sieci jak nie było tak nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gryhild Napisano Lipiec 6, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 6, 2005 Ja z acx zrezygnowałem jak nie mogłem szyfrowania WPA odpalić, bo nie obsługuje A ndiswrapperem wszystko działa jak trza Jak nie idzie na acx, to pociśnij ndiswrapperem, zresztą gdzieś tu na forum pisałem jak to zrobić Dokładnie TUTAJ Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GORA Napisano Lipiec 8, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 8, 2005 INTEL PRO/Wireless 2200 BG - mam taka karte. CHodzi na FC3, FC4 . Jak ktos ma klopoty lub taka karte lub podobna chetnie pomoge. GORA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zygmunt Napisano Lipiec 10, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 10, 2005 Hehe lukajcie: http://linux_wless.passys.nl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gryhild Napisano Lipiec 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 10, 2005 802.11g DWL-G520+ PCI TI grey development: http://acx100.sourceforge.net/ Właśnie dla tego ndiswrapper Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi