yacho Napisano Lipiec 3, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 3, 2005 Witam! Mam problem z FC3 i nesotrada. Z instalaja fedorki poszlo mi spoko (oczywiscie z podpowiedziami) to juz neostrady za cho..re nie moge zainstalowac. Nie wiem o co chodzi z kompilacja kernel-a , nie mam go w katalogu w ktorym pisze w instrukcji zeby zrobic "linka", wyskakuja mi przy instalacji w zwiazku z tym komunikaty nie opisane w instrukcji i (_wogole_ → w ogóle) ORT kiszka. Jestem noga w linux-sie Jesli ktos moze pomoc bede wdzieczny. Moj modem z neo to sagem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Lipiec 3, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 3, 2005 jakiej instrukcji? link jakis moze? co? zadnej kompilacji kernela nie trzeba jaka wersja sterownikow... no wez pisz porzadniej bo daleko inaczej nie zajedziemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yacho Napisano Lipiec 3, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 3, 2005 Jesli chodzi o instrukcje to wlasnie to http://www.fedora.pl/site/index.php?option...task=view&id=46 Sterowniki mam takie eagle-usb-2.3.1.tar Nie mam czegos takiego: sterownik podczas instalowania będzie szukał źródeł do naszego kernela w katalogu linux, my zaś nasze źródła mamy w katalogu linux-2.6.5-1.358. Aby "przechytrzyć" sterownik robimy miękkie dowiązanie naszego katalogu ze źródełkami do katalogu linux: # ln -s /usr/src/linux-2.6.5-1.358 /usr/src/linux w katalogu usr/scr nic nie mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gryhild Napisano Lipiec 3, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 3, 2005 O ile wiem, to na tych nowych sterach nie trezeba mieć źródeł jądra, ale jak masz takie imusisz to na stronie głównej jest napisane jak zainstalować źródła Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Lipiec 3, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 3, 2005 Nie mam czegos takiego: sterownik podczas instalowania będzie szukał źródeł do naszego kernela w katalogu linux, my zaś nasze źródła mamy w katalogu linux-2.6.5-1.358. Aby "przechytrzyć" sterownik robimy miękkie dowiązanie naszego katalogu ze źródełkami do katalogu linux: # ln -s /usr/src/linux-2.6.5-1.358 /usr/src/linux w katalogu usr/scr nic nie mam to nie jest potrzebne, przynajmniej w FC3 loguj sie na roota przez su - zamiast zwyklego su Jezeli uzywasz FC4 to chyba bedziesz musial miec zainstalowana paczke kernel-headers ale glowy nie dam (uzywam FC3) --niech ktos mnie upewni lub poprawi! nie potrzebne (w FC3) sa zrodla jadra moze sie przyda: http://www.fedora.pl/site/forum/index.php?...wtopic=3783&hl= (loguj sie przez su - na roota) http://vlos.org/forum/index.php?showtopic=46 (to moj opis do VLOS1.1, pomin rozdzial z instalowaniem zrodel, moze cos sie rozjasni jak to przeczytasz. Takze automatyczne odpalanie neostrady pod FC3/chyba 4 dziala lepiej niz pod VLOSem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Lipiec 3, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 3, 2005 O ile wiem, to na tych nowych sterach nie trezeba mieć źródeł jądra Wystarczą same pliki nagłówkowe jądra :] Jezeli uzywasz FC4 to chyba bedziesz musial miec zainstalowana paczke kernel-headers kernel-devel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Lipiec 3, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 3, 2005 Jezeli uzywasz FC4 to chyba bedziesz musial miec zainstalowana paczke kernel-headers kernel-devel sory, my mistake Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yacho Napisano Lipiec 3, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 3, 2005 Po wpisaniu komendy ./configure wyskakuje : [root@localhost eagle-usb-2.1.1]# ./configure checking for gcc... no checking for cc... no checking for cc... no checking for cl... no configure: error: no acceptable C compiler found in $PATH See `config.log' for more details. [root@localhost eagle-usb-2.1.1]# ./config.log bash: ./config.log: Brak dostępu Wpisałem # export PATH=$PATH:/usr/local/sbin ale tez nic nie pomoglo, nie wiem ale tam tez cos trzeba dopisac ale nie wiem jak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Lipiec 3, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 3, 2005 Zainstaluj kompilator gcc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yacho Napisano Lipiec 3, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 3, 2005 tzn jak zainstalowac ten kompilator Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Lipiec 3, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 3, 2005 Włóż płyte do napędu (chyba cd1, ale głowy nie dam), zamontuj ją, wejdz do katalogu RPMS (gdzie są paczki), znajdz wszystkie paczki, które w nazwie mają gcc i zainstaluj (rpm -Uhv) albo wydaj tam polecenie rpm -Uhv gcc-\* (nie wiem, czy dobrze napisałem, więc może nie działać ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yacho Napisano Lipiec 3, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 3, 2005 Nic z tego. W tym kataogu znalazlem tylko jeden plik z gcc jakies libggc... ale pisze ze jest juz zainstalowany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Lipiec 3, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 3, 2005 To sprawdz na innych płytach... Mozesz też to zrobić tak: montujesz płyte, a potem wydajesz polecenie find /media/cdrom |grep gcc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yacho Napisano Lipiec 3, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 3, 2005 to polecenie nalezy wydac z pozycji terminala??? tzn wchodze na termonal, potem do tego folderu i pisze to polecenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Lipiec 3, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 3, 2005 Nie musisz do folderu, możesz z domowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi