Skocz do zawartości

Problem Z Nagrywaniem Płyt

milosz1987

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

mam problem z nagrywaniem płyt. otóż uruchamiam program k3b, tworzę nową kompilację i ... w momencie nacisnięcia przyciusku burn mam aktywny tylko przycik "ZAPISZ" a nie nagrywaj. wcześniej wyskakiwał mi jakiś dziwny błąd że nie ma nagrywarki. podobna sytuacja zdarzyła mi się w DISK DRUIDZIE, ale tam wykrył nagrywarkę, lecz również nie nagrał ...

dzięki z góry

jak coś podaje namiary:

e-mail: [email protected]

gg: 6401249

masz niezaktualizowany system na starym kernelu....

najpierw yumem zainstaluj nowy kernel, pozniej update systemowych paczek i problem ten na 99% zniknie

zreszta chyba dzis lszk Ci wspominal ze oplaca sie zupdatowac distro. Jak zwyke mial racje ;) K3B w swierzej FC3 mialo kilka bugow

e-mail: [email protected]

gg: 6401249

http://rtfm.killfile.pl/#niepriv

masz niezaktualizowany system na starym kernelu....

najpierw yumem zainstaluj nowy kernel, pozniej update systemowych paczek i problem ten na 99% zniknie

zreszta chyba dzis lszk Ci wspominal ze oplaca sie zupdatowac distro. Jak zwyke mial racje ;) K3B w swierzej FC3 mialo kilka bugow

ok, a czemu nie lepiej up2date?

nie wiem jak teraz ale wczesniej w FC3 up2date szalalo. Rzadko kiedy sie uda dociagnac do konca aktualizacje bez zwiechy no ...

na forum byl przypadek kogos kto zaktualizowak up2datem i w prezencie dostal paczki ATRPMS ;-)

A ty nie wiesz jaki to problem ;) Yum jest do tego najlepszy. Wybiez dobre repozytoria ktore sie ze soba nie gryza (base, livna, extras, kadu ;) ) i bedzie dobrze...

man yum

Edycja: Leszek wez ty opusc to forum, zawsze piszesz chwilke przedemna :/ ;P ;)

Edytowane przez patpi

hmmmm a co to są te pakiety ATrpms ?

Repo to zawiera paczki, które nie do końca są zgodne z tymi z dystrybucji. Dlatego potem przez nie występuje kupa zależności, np. instalujesz coś przez apt, to wymaga paczki alsa-lib w określonej wersji -> Ty masz nowszą, bo z atrpms i masz jedno wielkie g*** w systemie ;) Sam miałem (właściwie mam nadal), to wiem ;) A potem się męcz, jak Ci wyjdzie ich podmiana, to dobrze -> jak nie, to format ;)

Ja zresztą do dzisiaj nie potrafie zrozuieć, PO CO się Ci ludzie z tego repo męczą i robią te paczki, jak i tak nie ma kto ich używać <_<

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...