milosz1987 Napisano Lipiec 3, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 3, 2005 witam, mam problem z nagrywaniem płyt. otóż uruchamiam program k3b, tworzę nową kompilację i ... w momencie nacisnięcia przyciusku burn mam aktywny tylko przycik "ZAPISZ" a nie nagrywaj. wcześniej wyskakiwał mi jakiś dziwny błąd że nie ma nagrywarki. podobna sytuacja zdarzyła mi się w DISK DRUIDZIE, ale tam wykrył nagrywarkę, lecz również nie nagrał ... dzięki z góry jak coś podaje namiary: e-mail: [email protected] gg: 6401249 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Lipiec 3, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 3, 2005 masz niezaktualizowany system na starym kernelu.... najpierw yumem zainstaluj nowy kernel, pozniej update systemowych paczek i problem ten na 99% zniknie zreszta chyba dzis lszk Ci wspominal ze oplaca sie zupdatowac distro. Jak zwyke mial racje K3B w swierzej FC3 mialo kilka bugow e-mail: [email protected] gg: 6401249 http://rtfm.killfile.pl/#niepriv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milosz1987 Napisano Lipiec 4, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 4, 2005 masz niezaktualizowany system na starym kernelu.... najpierw yumem zainstaluj nowy kernel, pozniej update systemowych paczek i problem ten na 99% zniknie zreszta chyba dzis lszk Ci wspominal ze oplaca sie zupdatowac distro. Jak zwyke mial racje K3B w swierzej FC3 mialo kilka bugow ok, a czemu nie lepiej up2date? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Lipiec 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 4, 2005 Bo up2date ma tendencje do wieszania się i do tego ściąga pakiety z atrpms. A uwierz, że nie chciałbyś mieć w systemie ani jednej paczki z tamtego repo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Lipiec 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 4, 2005 (edytowane) nie wiem jak teraz ale wczesniej w FC3 up2date szalalo. Rzadko kiedy sie uda dociagnac do konca aktualizacje bez zwiechy no ... na forum byl przypadek kogos kto zaktualizowak up2datem i w prezencie dostal paczki ATRPMS ;-) A ty nie wiesz jaki to problem Yum jest do tego najlepszy. Wybiez dobre repozytoria ktore sie ze soba nie gryza (base, livna, extras, kadu ) i bedzie dobrze... man yum Edycja: Leszek wez ty opusc to forum, zawsze piszesz chwilke przedemna :/ ;P Edytowane Lipiec 4, 2005 przez patpi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milosz1987 Napisano Lipiec 4, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 4, 2005 Bo up2date ma tendencje do wieszania się i do tego ściąga pakiety z atrpms. A uwierz, że nie chciałbyś mieć w systemie ani jednej paczki z tamtego repo hmmmm a co to są te pakiety ATrpms ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Lipiec 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 4, 2005 hmmmm a co to są te pakiety ATrpms ? Repo to zawiera paczki, które nie do końca są zgodne z tymi z dystrybucji. Dlatego potem przez nie występuje kupa zależności, np. instalujesz coś przez apt, to wymaga paczki alsa-lib w określonej wersji -> Ty masz nowszą, bo z atrpms i masz jedno wielkie g*** w systemie Sam miałem (właściwie mam nadal), to wiem A potem się męcz, jak Ci wyjdzie ich podmiana, to dobrze -> jak nie, to format Ja zresztą do dzisiaj nie potrafie zrozuieć, PO CO się Ci ludzie z tego repo męczą i robią te paczki, jak i tak nie ma kto ich używać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi