jiliew Napisano Lipiec 3, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 3, 2005 Mam problem z pobieraniem z telefonu do komputera przy użyciu OBEX File Transfer. Jeżeli chodzi o wysyłanie, to działa poprawnie przy pomocy OBEX Object Push. Do uruchomienia bluetooth'a użyłem KDE Bluetooth Framework kdebluetooth-0.0-0.1.20050110.2.kde.i386.rpm Po zainstalowaniu uruchomilem bluetooth wpisując polecenie /etc/init.d/bluetoot start i wykonałem polecenie sprawdzajace czy linux wykryl poprawnie bluetooth'a hcitool dev Zmienilem też kod w /etc/bluetooth/pin z BlueZ na ten, który wpisuję w komórce. Na koniec włączyłem kbluetoothd i w konquerorze wpisałem bluetooth:/ Potem wysłałem plik do komórki, która nie pytała się o dodanie użytkownika, ani o podanie hasla. Natomiast kiedy chciałem coś pobrac to zapytała o dodanie użytkownika i podanie hasłą. Po chwili na ekranie kompa otrzymałem komunikat nie można połączyć się z serwerem 00:0e:07:ce:ff:ab proszę o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi