Skocz do zawartości

Avi Do Mpg

enter1

Rekomendowane odpowiedzi

Może znacie jakiś dobry pakiet - konwerter *.avi do *.mpg dla FC4? Mam avika na dysku, a chciałbym sobie nagrać płytkę dvd tak, aby móc oglądać ją na stacjonarnym odtwarzaczu dvd. Może polecicie mi jakiś pakiet.

A może DVDrip

Natomiast do rekwantyzacji dvd9-->dvd5 polecam lxdvdrip

pozdrawiam robert

A może DVDrip

Natomiast do rekwantyzacji dvd9-->dvd5 polecam lxdvdrip

pozdrawiam robert

Znalazłem programik Konverter - łatwą w użyciu nakładkę na Mencoder dla KDE. Pomaga konwertować większość plików video do różnych formatów przy zastosowaniu rozmaitych kodeków. Tutaj macie adres strony domowej. To jest to o co mi chodziło, programik jest lekki rpm waży 323 kB. Niestety narazie nie ma paczek dla FC4. Pozostaje zainstalować dostępnego rpm-a (dla FC2) albo sobie skompilować ze źródła. Zainstalowałem na próbę tego rpm-a który był dostępny: konverter-0.7-1.1.FC2.i386.rpm i wszystko wskazuje na to, że tak już to zostawię bo działa OK. Wygląda tak:

IPB Image

bawilem sie konverterem - ten programik wyglada obiecujao, ale przy dokladniejszym zapoznaniu sie z nim niestety rozczarowuje.

ja w koncu musialem sie przeprosic z mencoderem w linii polecen ;-) stworzylem sobie kilka template'ow i zapomnialem o problemach

pozdrawiam

bawilem sie konverterem - ten programik wyglada obiecujao, ale przy dokladniejszym zapoznaniu sie z nim niestety rozczarowuje.

ja w koncu musialem sie przeprosic z mencoderem w linii polecen ;-) stworzylem sobie kilka template'ow i zapomnialem o problemach

pozdrawiam

Jak pisałem właściwie to tylko nakładka mencoder. Mnie to wystarczy.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...