enter1 Napisano Lipiec 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 4, 2005 Może znacie jakiś dobry pakiet - konwerter *.avi do *.mpg dla FC4? Mam avika na dysku, a chciałbym sobie nagrać płytkę dvd tak, aby móc oglądać ją na stacjonarnym odtwarzaczu dvd. Może polecicie mi jakiś pakiet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Lipiec 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 4, 2005 Jest taki progs mencoder. Służy on właściwie to przerabiania mpg na avi, ale w drugą stronę chyba też powinin dzierżyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert1 Napisano Lipiec 5, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 5, 2005 Może znacie jakiś dobry pakiet - konwerter *.avi do *.mpg dla FC4? Mam avika na dysku, a chciałbym sobie nagrać płytkę dvd tak, aby móc oglądać ją na stacjonarnym odtwarzaczu dvd. Może polecicie mi jakiś pakiet. A może DVDrip Natomiast do rekwantyzacji dvd9-->dvd5 polecam lxdvdrip pozdrawiam robert Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enter1 Napisano Lipiec 5, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 5, 2005 A może DVDrip Natomiast do rekwantyzacji dvd9-->dvd5 polecam lxdvdrip pozdrawiam robert Znalazłem programik Konverter - łatwą w użyciu nakładkę na Mencoder dla KDE. Pomaga konwertować większość plików video do różnych formatów przy zastosowaniu rozmaitych kodeków. Tutaj macie adres strony domowej. To jest to o co mi chodziło, programik jest lekki rpm waży 323 kB. Niestety narazie nie ma paczek dla FC4. Pozostaje zainstalować dostępnego rpm-a (dla FC2) albo sobie skompilować ze źródła. Zainstalowałem na próbę tego rpm-a który był dostępny: konverter-0.7-1.1.FC2.i386.rpm i wszystko wskazuje na to, że tak już to zostawię bo działa OK. Wygląda tak: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.misha. Napisano Lipiec 8, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 8, 2005 bawilem sie konverterem - ten programik wyglada obiecujao, ale przy dokladniejszym zapoznaniu sie z nim niestety rozczarowuje. ja w koncu musialem sie przeprosic z mencoderem w linii polecen ;-) stworzylem sobie kilka template'ow i zapomnialem o problemach pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enter1 Napisano Lipiec 9, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 9, 2005 bawilem sie konverterem - ten programik wyglada obiecujao, ale przy dokladniejszym zapoznaniu sie z nim niestety rozczarowuje. ja w koncu musialem sie przeprosic z mencoderem w linii polecen ;-) stworzylem sobie kilka template'ow i zapomnialem o problemach pozdrawiam Jak pisałem właściwie to tylko nakładka mencoder. Mnie to wystarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wisniadnb Napisano Lipiec 12, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 12, 2005 http://www.videohelp.com/forum/viewtopic.php?t=242455 polecam bardzo doby opis ! jestem w trakcie tlumaczenia niedlugo udostepnie opis na forum Ps. wie ktos na jaki adres wysyłas maile zeby text trafił do dzialu porady ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi