Sand-fly Napisano Lipiec 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 4, 2005 Drodzy forumowicze mój problem wygląda tak. Mam dostęp do servera ( zalżone konto i moge sie podlaczyc do niego za pomoca komendy ssh [email protected] ) Chcialbym wgrac tam sobie edonkey zeby pliki sciagaly sie na server nawet wtedy gdy moj komputer jest wylaczony. Jesli ktos ma jakis inny lepsz pomysl to jestem otwart na propozycje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtekjs Napisano Lipiec 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 4, 2005 Dobra, tylko pamiętaj, że podczas wylogowania przerywasz całą sesję man nohup Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kokos Napisano Lipiec 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 4, 2005 Dobra, tylko pamiętaj, że podczas wylogowania przerywasz całą sesję man nohup Chyba, że korzysta ze screena! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sand-fly Napisano Lipiec 4, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 4, 2005 To jak mam wyjsc zeby sie nie wylogowac ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kokos Napisano Lipiec 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 4, 2005 Ok. Po zalogowaniu się odpalasz screena (poleceniem screen). Polecenia screenowe wydajesz naciskając najpierw kombinacje 2 klawiszy CTRL+A, puszczasz i dany klawisz funkcyjny. Takim klawiszem może być: C - nowy "teminal" SPACJA - nastepny "terminal" D - zamknij "terminal" Gdy już coś tam odpalisz to normalni zamykasz sobie sesje SSH. Gdy chcesz wznowić sesje to logujesz się, a potem wydajesz polecenie screen -r. I cała filozofia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sand-fly Napisano Lipiec 5, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 5, 2005 Dobra to juz wiem jak sie wylogowac. Ale z tego co wiem musze sobie najpierw wgrac na server swoj program p2p. Czy moge go wgrac na swoje konto i jak to zrobic ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kokos Napisano Lipiec 5, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 5, 2005 Na moje oko to programy do p2p to musiałby być zainstalowane przez roota. No i pamiętaj, że jeśli coś takiego ci się uda, a będziesz to robił na cudzym kompie to możesz skutecznie przyblokować komuś dostęp do netu. Właściciel szybko się zorientuje, a ty długo konta mieć nie bedziesz. Oczywiście można ograniczac DL i UL... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi