mikelos Napisano Lipiec 5, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 5, 2005 [root@localhost ~]# yum install ati-fglrx kernel-module-fglrx-'(uname -r)' You have enabled checking of packages via GPG keys. This is a good thing. However, you do not have any GPG public keys installed. You need to download the keys for packages you wish to install and install them. You can do that by running the command: rpm --import public.gpg.key For more information contact your distribution or package provider. [root@localhost ~]# rpm --import public.gpg.key błąd: public.gpg.key: read przy imporcie nie powiodło się. co zle robie? tylko bardzo bym prosil zeby w miare lopatologicznie mi to wytlumaczyc bo nie jestem jeszcze zbyt kumaty z (_linuxa_ → Linuksa) ORT... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyro Napisano Lipiec 5, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 5, 2005 musisz zainportować klucze GPG z repo z którego pobierasz paczki napisz jeszcze jakich repo używasz i jaki masz system Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikelos Napisano Lipiec 5, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 5, 2005 system to fedora core 3 ale co to repo to wstyd sie przyznac ale nie wiem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyro Napisano Lipiec 5, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 5, 2005 zobacz tutaj i dodaj repo livna do swoich repozytoriuw i (_sprubuj_ → spróbuj) ORT teraz zainstalować stery Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kokos Napisano Lipiec 5, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 5, 2005 zobacz tutaj i dodaj repo livna do swoich repozytoriuw i (_sprubuj_ → spróbuj) ORT teraz zainstalować stery Chyba prościej bedzie jeśli wejdzie na http://rpm.livna.org/fedora/4/(jego_architektura)/RPMS.lvn/ pobierze livna-release-4-0.lvn.x.x.noarch.rpm i zainstaluje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyro Napisano Lipiec 5, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 5, 2005 @Kokos http://rpm.livna.org/fedora/4/(jego_architektura)/RPMS.lvn/ bez obrazy ale jakbyś przeczytał całego posta to byś wiedział że on ma FC3 a nie FC4 ale pomysł jest dobry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kokos Napisano Lipiec 5, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 5, 2005 @Kokos http://rpm.livna.org/fedora/4/(jego_architektura)/RPMS.lvn/ bez obrazy ale jakbyś przeczytał całego posta to byś wiedział że on ma FC3 a nie FC4 ale pomysł jest dobry No racja. Myślałem, że w FC3 jest analogicznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikelos Napisano Lipiec 5, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 5, 2005 zobacz tutaj i dodaj repo livna do swoich repozytoriuw i (_sprubuj_ → spróbuj) ORT teraz zainstalować stery zrobilem wg zalecen i kicha... wyskoczylo cos takiego: [root@localhost ~]# yum install ati-fglrx kernel-module-fglrx-'(uname -r)' Setting up Install Process Setting up Repos base 100% |=========================| 1.1 kB 00:00 http://rpm.livna.org/fedora/3/i386/RPMS.lv...ata/repomd.xml: [Errno 4] IOError: HTTP Error 404: Not Found Trying other mirror. Cannot open/read repomd.xml file for repository: livna failure: repodata/repomd.xml from livna: [Errno 256] No more mirrors to try. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyro Napisano Lipiec 5, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 5, 2005 mi takie coś wyskakiwało ale po 2, 3 razie wszystko dobrze sie spisywało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikelos Napisano Lipiec 5, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 5, 2005 kilkanascie razy probowalem i dalej to samo... co z tym zrobic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kokos Napisano Lipiec 5, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 5, 2005 Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie, ale jak wejdziesz pod http://rpm.livna.org/fedora/3/i386/ to tam nie ma RPMS.lvn. :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikelos Napisano Lipiec 5, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 5, 2005 no nie ma... wiec jak to rozegrac zeby latalo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spyro Napisano Lipiec 5, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 5, 2005 nie wiem mi tamto repo pod FC3 chodziło bez zażutu → zarzutu ale zobacz tu jest tam opisana konfiguracja yuma pod FC3 moźe to ci pomoże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikelos Napisano Lipiec 5, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 5, 2005 w livna.repo podmienilem na cos takiego: baseurl=http://rpm.livna.org/fedora/$releasever/$basearch/RPMS.stable i pokazalo mi cos takiego: [root@localhost ~]# yum install ati-fglrx kernel-module-fglrx-'(uname -r)' Setting up Install Process Setting up Repos base 100% |=========================| 1.1 kB 00:00 livna 100% |=========================| 951 B 00:00 updates-released 100% |=========================| 951 B 00:00 Reading repository metadata in from local files primary.xml.gz 100% |=========================| 797 kB 00:53 MD Read : ################################################## 2623/2623 base : ################################################## 2622/2622 primary.xml.gz 100% |=========================| 57 kB 00:03 MD Read : ################################################## 212/212 livna : ################################################## 212/212 primary.xml.gz 100% |=========================| 340 kB 02:03 MD Read : ################################################## 869/869 updates-re: ################################################## 869/869 Parsing package install arguments No Match for argument: ati-fglrx No Match for argument: kernel-module-fglrx-(uname -r) Nothing to do co dalej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kokos Napisano Lipiec 5, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 5, 2005 [root@localhost ~]# yum install ati-fglrx kernel-module-fglrx-'(uname -r)' Co? A nie powinno być: yum install kernel-module-fglrx-$(uname -r) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi