novaxon Napisano Lipiec 7, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 7, 2005 FC4 wykryło mi tą kartę jako Capture Device, (_niewiem_ → nie wiem) ORT jednak jak ją wykorzystać w aplikacji do oglądania TV takiej jak TVtime, ponieważ zmiany w opcjach programu nie dają żadnych rezultatów. Czy macie jakieś pomysły na to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McGiwer Napisano Lipiec 8, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 8, 2005 A w ogóle działa Ci wyjście TV dobrze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jagvem Napisano Lipiec 8, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 8, 2005 Heja, ja umieściłem w /etc/modprobe.conf taki fragment: # saa7134 alias char-major-81 saa7134 options saa7134 card=10 tuner=28 i działa, niestety juz dość długo walczę z odpaleniem obsługi pilota i nic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
novaxon Napisano Lipiec 19, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 19, 2005 dobra, a jak jest z radiem, bo tv działa (dzięki serdeczne) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemk Napisano Lipiec 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 19, 2005 dobra, a jak jest z radiem sprobuj dodac dodatkowa opcje przy ladowaniu modulu "radio=1" (wartosc 0 jest gdy nie ma tunera radiowego) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
novaxon Napisano Lipiec 19, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 19, 2005 Mam już to radio=1, lecz jak teraz to wykorzystać - w TvTime chyba jest tylko TV, przynajmniej nie znalazłem funkcji do odbioru radia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemk Napisano Lipiec 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 19, 2005 Mam już to radio=1, lecz jak teraz to wykorzystać - w TvTime chyba jest tylko TV, przynajmniej nie znalazłem funkcji do odbioru radia. zamienniki->Radio zadawaj bardziej precyzyjne pytania! do wyboru, do koloru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
novaxon Napisano Lipiec 19, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 19, 2005 Ok, pobrałem gqradio i zainstalowałem, lecz (_niewiem_ → nie wiem) ORT jaki mam adres urządzenia wpisać (domyślnie jest /dev/radio/ ) Dodam, że /dev/tuner/ też nie działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi