afick Napisano Lipiec 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 10, 2005 Error: Missing Dependency: libaa.so.1 is needed by package xine Error: Missing Dependency: libmodplug.so.0 is needed by package xine-lib Error: Missing Dependency: libaa.so.1 is needed by package xine-lib jak wpisuje yum install xine to mi pluje sie o te pliczki tak samo jak odpalam ze sciagnietego rpm-a co z tym mam zrobic ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Bielik Napisano Lipiec 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 10, 2005 Spróbuj pograć te pliki może ręcznie np przez strone www.pbone.net, i po spełnieniu tych zależności yum powinien zainstalowac xine, choć dziwne że sam nie pobiera sobie tych zależności . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Faust_ Napisano Lipiec 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 10, 2005 Yum musi ściągnąć te pakiety, w których są te pliki, alw chyba nie skąd. Dodaj nowe repo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afick Napisano Lipiec 10, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 10, 2005 ok poaradziłem sobie znalazłem na jakies stronie z rpm-ami (teraz nie pamietam na jakiesj) teraz mam kolesjny problem bo mam xine i on odtwarza mi divx ale nie ma dzwieku mimo ze xmms gra ze glowa mała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Faust_ Napisano Lipiec 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 10, 2005 To odtwarzania filmów wszelkiej maści (od divx do dvd) najlepszy jest mplayer. jedna uwaga, instaluj ze źródeł, bo z rpm nie będziesz mógł zainstalować kodeków. I jeszcze jedno, jak używa FC4 to ściągnij źródła z CVS, bo normalne nie łykają gcc 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afick Napisano Lipiec 10, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 10, 2005 uzywam FC3 a co do zrodeł o czy mty (_wogole_ → w ogóle) ORT mowisz rozumiem ze to sa chbya nieskompilowane paczki ? ale jak sie to instaluje to nie wiem bo linuksa uzywam od powiedzmy 4dni a wczesjniej 0 stycznosci no moze kilka nieudanych prob instalaji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC' Napisano Lipiec 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 10, 2005 @ Faust_ Ja leciałem z yuma i kodeki poszły ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Faust_ Napisano Lipiec 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 10, 2005 Wszystkie kpodeki nawet do wmv i mp4? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McGiwer Napisano Lipiec 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 10, 2005 Faust_: wszystkie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi