Gość zeulus Napisano Lipiec 12, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 12, 2005 witam, na poczatek powiem ze pierwszy raz postawilem pingwinka i pierwszy raz neo stawiam, wiec prosze pisac GLOSNO I WYRAZNIE, duzymi literami wedle instrukcji jakie poznajdowalem na plytce i u was (FC2+neo) zeby dostac sie do zrodel trzeba zrobic dowiazanie do zrodel. jest problem, bo jak tego nie zrobilem, to i tak mi sie wysypywalo :/ jaki link zrobic? ponizej to co wysypalo dla jednej z prob: /usr/include/linux/modversions.h:1:2: error: #error Modules should never use kernel-headers system headers, /usr/include/linux/modversions.h:2:2: error: #error but rather headers from the appropriate kernel package. /usr/include/linux/modversions.h:3:2: error: #error Change -I/usr/src/linux/include (or similar) to /usr/include/linux/modversions.h:4:2: error: #error -I/lib/modules/$(uname -r)/build/include /usr/include/linux/modversions.h:5:2: error: #error to build against the currently-running kernel. i tu koniec mojej inwencji, prosze o pomoc thx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Faust_ Napisano Lipiec 12, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 12, 2005 Może bys poszukałna forum, labo na google. Nie używam neo i szczerze mówiąc ten temat mnie zupełnie nie interesuje, ale był (_na prawdę_ → naprawdę) ORT bardzo często poruszany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Lipiec 12, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 12, 2005 Nie napisałes jaki masz system? FC4? Jeśli tak, to doinstaluj paczkę kernel-devel. Symlinki trzeba tylko robić przy źle zrobionych programach. O ile pamiętam, to w przypadku eagle-usb było to niepotrzebne. Aha, do kompilacji modułów jądra źródła kernela nie są w ogóle potrzebne - wystarczą same pliki nagłówkowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość zeulus Napisano Lipiec 12, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 12, 2005 sorki, mam FC4. Paczki kernel-devel-2.6.11-1.1369_FC4.i686.rpm i kernel-devel-2.6.11-1.1369_FC4.i586.rpm mam zainstalowane. kiedy daje wg instrukcji instalacji neo powinno byc: ./Install_All linux-2.6.11-1.1369_FC4 wtedy szuka zrodel w /usr/src/[to co wpisujesz po install_all] ale jako ze rzuca sie ze zrodel tam nie ma, a znalazlem je w katalogu /usr/src/kernels/2.6.11-1.1369_FC4-i686 (mam nadzieje ze to jest to) to zrobilem: [root@localhost ADI_DRIVER]# ./Install_All kernels/2.6.11-1.1369_FC4-i686 i dostalem to co wczesniej napisalem: Welcome to the SAGEM F@st 800 ADSL Modem setup. First, Removing old installationPlease, confirm: (y/n)y Creating /usr/ADI_USB/ADI_LINUX directory Creating /usr/ADI_USB/ADI_LINUX/ADI_SRC directory Creating symbolic link to /usr/src/kernels/2.6.11-1.1369_FC4-i686 [...] In file included from ./ADIUTIL/Adiutil.h:30, from AdiUsbAdslDriver.c:28: /usr/include/linux/modversions.h:1:2: error: #error Modules should never use kernel-headers system headers, /usr/include/linux/modversions.h:2:2: error: #error but rather headers from the appropriate kernel package. /usr/include/linux/modversions.h:3:2: error: #error Change -I/usr/src/linux/include (or similar) to /usr/include/linux/modversions.h:4:2: error: #error -I/lib/modules/$(uname -r)/build/include /usr/include/linux/modversions.h:5:2: error: #error to build against the currently-running kernel. i nie wiem co dalej... ten blad powtarza sie kilkanascie razy :/ jezeli ktos ma jakis pomysl prosze napisac, nie ze mi sie nie chce szukac, ale to co znalazlem nie pomoglo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Lipiec 12, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 12, 2005 kiedy daje wg instrukcji instalacji neo powinno byc: ./Install_All linux-2.6.11-1.1369_FC4 Skąd masz te sterowniki? Do Sagemów ludzie zwykle używają eagle-usb → http://www.eagle-usb.org/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość zeulus Napisano Lipiec 14, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 14, 2005 hey, w sumie sciagnalem te stery z podanej stronki i po 5 minutach juz mialem neta a poprzednie mialem z plytki neostrady - i to byl blad jak widze. NIE UFAJCIE TEPSIE!!! dzieki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi