lszk Napisano Lipiec 12, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 12, 2005 Sciągnąłem sobie po wielu bojach Q1 z torrenta. Wypakowałem dziada, a obraz z jakimś rozszerzeniem mdf. Po sprawdzeniu na http://www.filext.com okazało się to formatem alkohola 120% na winde. Czy jest może jakiś dodatek (plugin) do k3b, aby można go na płytke zrzucić? [edit] A jeżeli nie plugin do k3b, to może jakiś odpowiednik bin2iso albo bchunk? W każdym razie coś, czym mógłbym to bezpośrednio zrzucić do bin/cue albo iso Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoGeR Napisano Lipiec 13, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 13, 2005 Z tego co wypatrzyłem to np. > KIso< może przekonwewrtować plik w formacie .mdf do iso (reszta to nie problem). PS. Jak ci się uda zainstalować Kiso to daj znać )) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Lipiec 13, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 13, 2005 Dzięki. Właśnie czegoś takiego szukałem, tylko, że cholernie przy make błędami pluje :/ [edit] Dwa błędy znalazłem kiso.cpp:15:22: cdio/mmc.h: No such file or directory I jeszcze jeden podobny, ale tamten udało mi się usunąć. Z tym już ni jest tak prosto :/ Ale to i tak wina programisty, bo ich brak powinien progs już przy ./configure zgłosić :/ [edit2] find /usr/include/ |grep mmc /usr/include/cdio/scsi_mmc.h Tak znalazłem u mnie. Zmieniłem więc w tym pliku kiso.cpp na to, co powyżej, ale znowu wypluwa następny błąd In file included from dirops.cpp:7: /usr/include/cdio/iso9660.h:482: error: parse error before `new' make[2]: *** [dirops.o] Error 1 make[2]: Leaving directory `/home/lszk/Downloads/kiso-0.8.2/src' make[1]: *** [all-recursive] Error 1 make[1]: Leaving directory `/home/lszk/Downloads/kiso-0.8.2' make: *** [all] Error 2 Czyli ten program odpada. Jeżeli jeszcze ktoś by się na taki progs natknął, to czekam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi