kiltman Napisano Lipiec 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 15, 2005 Chcialem zainstalowac FC4 ale po pojawieniu sie "welcome fedora..." rozpoznaniu monitora etc. pojawia sie bialy ekranik i bylo na tyle bylo mojego instalowania jak wiecie z czego to moze wynikac to wielkie dzieki za pomoc tylko w miare laickim jezykiem jak mozna dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Lipiec 15, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 15, 2005 Masz może grafe na pcie? Ew. spróbuj zainstalować w trybie textowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiltman Napisano Lipiec 18, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 18, 2005 Poszlo ladnie z malym walkiem po instalacji znow pojawia sie bialy ekranik zamiast "witaj moj masterze tu twoja fedora" i co z tym teraz a grafika jest na plytce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Lipiec 18, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 18, 2005 Jeżeli masz te grafe na pcie, to już był cały art na forum, jak x'sy uruchomić. Musisz zmienić w xorg.conf Driver z nv na vesa. A potem, już po starcie x'sów zainstalować stery do grafy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiltman Napisano Lipiec 19, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 19, 2005 Dzieki wielkie zaczolo dzialo dzialac ale nie bylo Device : "nv" tylko Device: "trident" Boardn Nme: "Trident CyberBlade (generic)" a co najfajniejsze core1 chodzilo na tych ustawieniach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nKodeR Napisano Sierpień 5, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 5, 2005 Chcialem zainstalowac FC4 ale po pojawieniu sie "welcome fedora..." rozpoznaniu monitora etc. pojawia sie bialy ekranik i bylo na tyle bylo mojego instalowania Mam też taki problem, czyli biały ekran z niebieskim kursorem, który po kilku sekundach przestaje się ruszać. Niestety nie rozumiem nic z porad danych cytowanej osobie (poza odwołaniem do jakiegoś tam gdzieś omówionego artykułu ) Według pewnej książki uruchamiałem z polecenia linux lowres i linux nofb, ale nie pomogło niestety. (dopisane później) Gdzie po zainstalowaniu w trybie tekstowym (błąd nadal jest, tylko później) znaleźć to całe 'xorg.conf' i zmieńić na 'vesa', jak to zrobić? //Jeśli jest to na forum to sorry, bo szukałem, a nie znalazłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Sierpień 6, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 6, 2005 /etc/X11/xorg.conf W nim zmieniasz (mcedit, vim), zapisujesz i X'sy uruchamiasz. Potem instalka sterów do grafy. Tylkko nie pytaj jak Za dużo tego na forum było... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi