marc26 Napisano Maj 25, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Maj 25, 2004 :lammer: Mam Neostradę - ADSL Modem Router Planet - in z VMware Workstation na ktorym mam (_linuxa_ → Linuksa) ORT (oczywiście Fedora 1) nie mogę wyjść na świat. Prawdopodobnie ma wszystko dobrze ustawione: IP 10.0.0.6 mask 255.0.0.0 i gateway 10.0.0.2 i dns ustawione. Pingi wychodzi z (_linuxa_ → Linuksa) ORT do WinXP a z XP do (_linuxa_ → Linuksa) ORT tez docieraja. Jak to ustawić ?? Karta w VMware jest na Bridged... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ivo Napisano Maj 25, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Maj 25, 2004 Elo, nie wiem jak tam dokladnie masz poustawiane. Ja sie bawilem z vmware zostawiajac wszystkie ustawienia wirtualnych sieciowek tak jak byly po instalacji vmware. Nie zmienialem zadnych ip. Mam stalke ze stalym ip, do polaczenia vmware z netem uzylem opcji NAT. System wirtualny bardzo sprawnie wykryl sobie przez dhcp wszystkie ustawienia. Dzialalo jak burza. (_sprubuj_ → spróbuj) ORT przestawic na NAT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi