yanogore Napisano Lipiec 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 17, 2005 Witam! Mam problem z xfce. Zaczne może od początku. Najpierw nie moglem go zainstalować (próbowałem to zrobic graficznym instalatorem) bez efektu, nastepnie spróbowałem yum'em udalo się. z tym że nie moge sie zalogować na usera bo (_odrazu_ → od razu) ORT mnie wywala i wyswietla odpowiedni komunikat (że zalogowany bylem mniej niz10s. i to moze byc objaw jakiejs awari ....) jak loguje sie na root jest ok ładuje sie i działa. Jest jednak problem z ustawieniami miksera. nie reaguje na zmianę głośności. Mam karte SB Live! 24 bit i instalowalem sterowniki ALSA ca0106 w KDE działało wszystko prawie cacy ale tu jest gorzej. Jak poradzić sobie z tymi problemami. Hmmm problem chyba lezy w braku miejsca na partycji root ale nie wiem jak zwolnic jakies miejsce bo wywalanie programow niewiele daje(nic) czy 3.9 gb na dysku to zamalo dla fedory?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
botul Napisano Lipiec 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 17, 2005 3.9 GB to rozmiar partycji, czy wolne miejsce - bo to spora różnica. Jeżeli rozmiar partycji, to przy dużej ilości oprogramowania i dupereli w stylu muzyka, filmy to szybciutko to zapchasz, a jeżeli to wolne miejsce, to powinno być wszystko ok. Z tym wyrzucaniem z XFCE to może uprawnienia są gdzieś źle ustawione i jako zwykły user nie możesz czegoś odczytać/zapisać z dysku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Lipiec 17, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 17, 2005 Powiedz jeszcze, ze to 3,9 giga, to jest razem z /home Ja mam na / 10 giga i mi mało A co do xfce, to spróbuj założyć nowe konto usera i na nim sprawdz. PS. Ciekawe, jakie to miałeś problemy z tym graficznym instalatorem Jeżeli mu czegoś brakuje, to bardzo wyraźnie to sugeruje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi