Skocz do zawartości

Jak Przywrócić Domyślny Kursor ?

pagon

Rekomendowane odpowiedzi

No witam bardzo, mam problem.

Jeszcze z przed 6 godzin pięknie śmigał mi mój kursor (Bluecurve inverse), zainstałowałem sobie nowy zestaw ikon (nuvola), skopiowałem zawartość do katalogu file:/usr/share/icons/, no i w Centrum Sterowania -> Wygląd i motywy -> Ikony; wybrałem nuvola ;>, trochę zrobiłem sobie porządków z ikonami (czyli wyrzuciłem te, które nie są mi potrzebne: kdeclassic, slick, Technika, i takie tam).

No i od tego momentu nie wiem jakim cudem, zniknął mi z oczu mój kursor.

Od 12pm walcze z jego przywróceniem, ale ni kija się nie da, nie mam pojęcia o co biega.

Szukałem na forach, i znalazłem info, że muszę wejść do Centrum Sterowania -> Pereferencje -> Mysz -> i w zakładke Motyw Kursora, tylko że ja takiej zakładki nie posiadam ;>. A dlaczemu ?

Posiadam Fedore Core 1.

Może ktoś wie, jak przywrócić kursora? Był bym mega wdzięczny za jaką radę.

Pozdrawiam @ll.

Posiadam Fedore Core 1.

No jakto FC1!?!? Dlaczego taki staroc!? No chyba ze jakies specjalne wymagania i dlatego FC1 :| ech, niewazne

tak czy inaczej w KDE na FC4 ja mam to w Centrum Sterowania >> Urzadzenia peryferyjne >> mysz >> Motyw kursora i tam "Default" lub "Blucurve". W FC4 jest opcja "zainstaluj nowy motyw"...

motywy bierzesz z:

http://www.kde-look.org/index.php?xcontent...42a0014bcefe73c

lub

http://www.gnome-look.org/index.php?xconte...253cc2e51dbf20a

no może i mam starocia, jakoś nie chce mi się instalować nowej wersji Fedory Cory, z powodu braku czasu ;).

być może i FC4 posiada w Centrum Sterowania -> Peryferyjne -> Mysz -> SEKCJE: Motyw kursora, czy coś tam takiego, niestety Fedora Core 1 nie posiada takiego czegoś, ech a szkoda.

muszę zainstalować kursor ręcznie... tylko zabardzo nie wiem jak, ale nie wierze, że ktoś z forum tego nie potrafi ;>>>.

kiedyś pojawiał mi się również kursor, kiedy ładowały mi się serwery (np. console-mouse, itd.....), teraz oczwyście mi się on nie pojawia.

proszę o pomoc ;>