PeterJack Napisano Lipiec 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 19, 2005 Może MacOS. Tylko on jest w pełni przyjazny dla użytkownika, bez wirusów i stabilny(w stabilności to chyba jednak i tak BSD króluje a później systemy oparte o jądrze Linuksa ale to nie dla osobu za którą system mam wszystko skonfigurować). Co do nie działania kiedyś mi koleś z PLD fajnie odpowiedział jak nie mogłem go zainstalwać - "widać PLD cię nie lubi". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wachu0809 Napisano Lipiec 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 19, 2005 Nie wybrałem serwer lecz desktop z KDE, bez GNOME. Jeszcze mi sie nie zdarzylo wybrac jakiegos z gory ustalonego trybu instalacji. Nawet za pierwszym razem ustawialem wszystko samemu - moze to dlatego ze maly dysk mialem i trzeba bylo oszczednie instalowac pozniej stwierdzilem ze to nic trudnego i juz bylo oczywistym ze wszystko sobie recznie ustawialem - przeciez system trzeba dopasowac do uzytkownika a nie uzytkownika do systemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kokos Napisano Lipiec 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 19, 2005 Może MacOS. Tylko on jest w pełni przyjazny dla użytkownika, Co user to inna opinia. bez wirusów Tak? To po kiego to? Do skanowania poczty na serwerze? i stabilny(w stabilności to chyba jednak i tak BSD króluje a później systemy oparte o jądrze Linuksa ale to nie dla osobu za którą system mam wszystko skonfigurować). MacOS X bazuje na BSD. Czy Twoje wypowiedzi mam traktować w tonacji ironicznej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PeterJack Napisano Lipiec 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 19, 2005 Czy Twoje wypowiedzi mam traktować w tonacji ironicznej? Popsułeś mi zabawę Tak? To po kiego to? Do skanowania poczty na serwerze? Wkońcu na Linuksa również są antywirusy. Ale o tym że już tak wiry za MacOS'a wzięły to mnie zaskoczyłeś. Jak pamiętam kiedyś tego nie było ... MacOS X bazuje na BSD. Ale BSD i tak stabilniejsze CYTAT (Peter15 @ 19.07.2005 - 18:33) Może MacOS. Tylko on jest w pełni przyjazny dla użytkownika, Co user to inna opinia. Jęśli chodzi o wygląd systemu i łatwość jego obsługi to MacOS w tym przoduje. Nawet myszka tej firmy narazie jest jedno przyciskowa by nie była zaskąplikowana i dopiero wyszły prace by stworzyć 2-przyciskową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RedFalcon Napisano Lipiec 19, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 19, 2005 Na http://www.kadu.net/download/binary/redhat...at/fedoracore4/ jest 0.4.0. Wersja 0.5.0 jest dużo ciekawsza i dlatego zawsze ją kompiluje. Wypowiadacie się jeden za drugim a jakoś pominięty jest ten bug z myszką pod COM i durne dezaktywowanie klawiatury po wyskoczeniu jakiegoś komunikatu.Co ? Tu też coś źle zrobiłem? Odwrotnie płyte włożyłem? Po sprawdzeniu sum kontrolnych że są ok wrzuciłem na CD-R bo napęd zawsze szybciej czyta R niż RW. 5 CD - rescue - przydała się, jak się X zapętlił - włączał się, wyłączał, pokazywał konsolę, po chwili znów się włączał i tak w kółko. Zamiast ttyS0 spróbowałem najpierw tty0. Rescure CD pozwoliło edytować xorg.conf. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andriusza1 Napisano Lipiec 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 19, 2005 a moze to cos nie tak z kartą grafiki, jaką masz mi tez sie wysypywaly linuksy, jak sie okazalo pozniej to gotowala sie grafika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RedFalcon Napisano Lipiec 19, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 19, 2005 Grafike setup wykrył jako RADEON 9600 a mam Sapphire RADEON 9550 256MB 128bit. Ale w końcu to ten sam rdzeń więc to chyba nie chodzi o grafę. Odświerzanie nawet ustawiał normalne. P.S Do fajnego działu przenieśliście temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andriusza1 Napisano Lipiec 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 19, 2005 a wgrywales stery do niej kernel-module-fglrx i ati-fglrx? Spróbuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RedFalcon Napisano Lipiec 19, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 19, 2005 Ale co mają ATI Proprietary Linux Drivers do tego,że setup myszke źle wykrywa i podczas pierwszego uruchomienia klawiature wyłancza. Poczekam na Fedora Core 5.Dzięki za starania by pomóc mi z tymi drobnymi bug'ami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andriusza1 Napisano Lipiec 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 19, 2005 Ok wiec tu masz do myszy przynajmniej ja tak mam na drugim kompie i mysz jest równieżna com : Section "InputDevice" Identifier "Mouse0" Driver "mouse" Option "Protocol" "IMPS/2" Option "Device" "/dev/input/mice" Option "ZAxisMapping" "4 5" Option "Emulate3Buttons" "yes" EndSection ----- a to klawiaturka zwykla najzwyklejsza: Identifier "Keyboard0" Driver "kbd" Option "XkbModel" "pc105" Option "XkbLayout" "pl" EndSection Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asasyn Napisano Lipiec 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 20, 2005 Dla mnie jeden jedyny problem to ten nieszczęsny kompilator, tak wszystko inne ok. Tak swoją drogą to ciekawe kiedy będą źródełka pozawalające na użycie gcc4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldis Napisano Lipiec 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 20, 2005 Najgorsza ta 4 to nie jest, ale 3 była zdecydowanie lepsza i prawdopodobnie do nie wrócę. No chyba, że ktoś pomoże mi z tym: http://www.fedora.pl/site/forum/index.php?...?showtopic=6161 . Poza tym wydłużono podobno do 9 miesięcy okres wydań kolejnych wersji. W końcu ktoś zauważył, że poprzednie dzieci Fedory były niedonoszone, a jak wiadomo wcześniaki chowają się gorzej (na początku przynajmniej). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarkTiger Napisano Lipiec 25, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 25, 2005 Ja mam w nowej fedorce wszystko ok , nawet mi dzwiek i pozostale rzeczy wykryla.Nie mialem jeszcze ani jednego zwisa,ja kupilem fedore z pismem wiec moze to dlatego mi wszystko dobrze chodzi ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asasyn Napisano Lipiec 25, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 25, 2005 Ja mam w nowej fedorce wszystko ok , nawet mi dzwiek i pozostale rzeczy wykryla.Nie mialem jeszcze ani jednego zwisa,ja kupilem fedore z pismem wiec moze to dlatego mi wszystko dobrze chodzi ??Jaściągnąłem z netu iso dvd i wykryła wszystko wzorcowo Ja ściągnąłem z netu iso dvd i wykryła wszystko wzorcowo. Jedynym problemem był net ale dzięki pomocy Gajownika wszystko już jest ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andriusza1 Napisano Lipiec 25, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 25, 2005 Moim zdaniem tez FC3 byla lepsza, ale na poczatku tez za ciekawie nie bylo jak i tu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi