kamillys Napisano Lipiec 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 19, 2005 mam pytanko -dlaczego na xp (powszechnie znanym i lubianym{fe}) neo(512) chodzi wręcz TRAGICZNIE, przy czym na Lunuksie- pięknie???????? Jakieś pomysły??? Nie pytać o limit, nie jest przekroczony (jeszcze 10GB) (wiem, "Winda for lamy", ale jestem zmuszony korzystać) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Lipiec 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 19, 2005 Firewall systemowy nie blokuje? Wirów, ad-awaru, spywaru brak? Znam przypadek, w którym zewn. ip blokowały właśnie różnego rodzaju i maści viry i inne syfy, i się nie szło połączyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Lipiec 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 19, 2005 Firewall systemowy nie blokuje? nie to powaznie cos o obsluge neo pod winda chodzi. Tam naprawde jest wolniej. Nawet jak przegladam WWW pod Firefoxem w tej samej wersji na linuksie i windzie to linux szybszy :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamillys Napisano Lipiec 19, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 19, 2005 Firewall systemowy nie blokuje? Wirów, ad-awaru, spywaru brak? Znam przypadek, w którym zewn. ip blokowały właśnie różnego rodzaju i maści viry i inne syfy, i się nie szło połączyć. 1.Sprawdzałem kompa przez AVGfree - nie ma. Po Aktualizacji wyświetliło sie coś, ale nadal wolno. 2.Jeśli chodzi o systemowy firewall- jest odznaczona opcja "Chroń ..." w opcjach netu. Mam SP1, po SP 2 strony sie nie otwierały.(obecnie praktycznie też) 3.do #patpi Ale nie aż tak wolno pod windą, jak mi. 4. Słyszałem coś o adresach DNS, domyślnie ich nie można przestawić(chciałbym je zmienić-spróbuje) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andriusza1 Napisano Lipiec 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 19, 2005 A moze dlatego ze Linux oparty jest na Uniksie i jest stworzony z mysla na siec (bardziej) niz windows na desktop? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamillys Napisano Lipiec 19, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 19, 2005 do #andriusza1 Weź mnie nie denerwuj. To poważny problem. Dlaczego inne lamy, niewiedzące ile jest to 2+2(znam takie), miałyby korzystać z neo, a ja nie??? Jeszcze raz prześledziłem kompa AVG, znalazł, ale nie pomogło. Podajcie mi swoje konfiguracje netu,itd, czy coś takiego (oprócz nazw użytkowników, haseł) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebOOl Napisano Lipiec 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 19, 2005 Zapewne nie opatymalizowałeś systemu do połącznia adsl 512 :?: Ano taką optymalizacje dobrze jest przeprowadzić. W rejestrach już nie pamietm co trzeba było pozmianiać ale jast taki program jak TuneUp - ściagnij wersję 30 dniową - którym można zoptymalizować zarówno poączenia jak i system do przepustowości połączenia, a efekty są wyraźnie odczuwalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamillys Napisano Lipiec 19, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 19, 2005 Chętnie skorzystam- ale co zrobić, by można było przenosić pliki z Linuksa na winde(ntfs) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SebOOl Napisano Lipiec 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 19, 2005 Chętnie skorzystam- ale co zrobić, by można było przenosić pliki z Linuksa na winde(ntfs) Są dwie znane mi ściezki: Jedna to captive - tu masz opis http://forum.infojama.pl/viewtopic.php?t=30217 A druga to płatny sterownik za 70$ - hehehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturek Napisano Lipiec 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 19, 2005 Będąć ma Windowsie to wiem ze sa pluginy do Total Commander http://www.ghisler.com/plugins.htm#content ale ich nie używałem Używałem czasami do przenoszenia danych , ale nie poczebóje → potrzebuję Paragon Drive Backup 6.0 z któregoś numeru Entera Paragon Drive Backup używam wiadomo do czego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andriusza1 Napisano Lipiec 19, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 19, 2005 ale nie zauwazyliscie ze neo dziala naprawde szybciej na linie, kogo spotkam i ma MS i Lina (niezleznie czy to neo czy sdi itp) to net dziala poprostu szybciej w linuksie - ale nie wiem czemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamillys Napisano Lipiec 20, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 20, 2005 Mam w d*pie xp, przesiadłem sie ma 2000, i jest spoko . właśnie słucham sobie Big Cyca "Jeden za wszystkich". 2k jest bardziej (wg mnie) jest bardziej dostosowany do sieci. Na linie chodzi net szybciej, bo (Gentoo) (_linuks_ → Linux) ORT jest nowszy, stabilniejszy, i (_wogóle_ → w ogóle) ORT szybszy. Dodałem obsługe RPM, więc instalka nie bedzie taka wolna . Prosze Adminów o zamknięcie tematu jak najszybciej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kocurkiewicz Napisano Sierpień 10, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 10, 2005 w xp weszły ograniczenia przepustowości łącza dla "niezaufanych aplikacji", co w praktyce owocuje (oprócz nerwicy użytkowej) zwolnienie neta dla aplikacji innych niż MS Helpdesk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PeterJack Napisano Sierpień 11, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 11, 2005 mam pytanko -dlaczego na xp (powszechnie znanym i lubianym{fe}) neo(512) chodzi wręcz TRAGICZNIE, no wiesz z tym powszechnie znanym się zgodze, ale z lubianym to już różnie bywa ... Na linie chodzi net szybciej, bo (Gentoo) (_linuks_ → Linux) ORT jest nowszy, stabilniejszy, i (_wogóle_ → w ogóle) ORT szybszy. Kolejny Gentoo fanatyk ... Prosze Adminów o zamknięcie tematu jak najszybciej. Nie każdy ma kilka wersji windows. Jak ktoś kupi windowsa xp to wątpie by se kupił 2000 a xp wrzucił do kosza Może temat się komuś przyda, lub ktoś poda jakąś możliwość przyśpieszenia internetu w Windows XP. Masz dziwne podajście mój proble rozwiązany to zamknijcie wątek ... U mnie na Xp firefox i Opera przeglądają z tą samą szybkością co w Linuksie. Torrent działa nawet szybciej bo jest BitComet ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamillys Napisano Sierpień 12, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 12, 2005 Jak dla mnie windows jest najlepszy tylko i wyłącznie w grach, jeśli ktoś ma dużo kasy(i nie mieć co z nią robić). Reszta - Linux. Jeśli ktoś chce popykać w małe gierki, n Linuksie dużo ich znajdzie bez problemów(porównując GTA:SA i Konquest, ta druga jest lepsza(mniej przemocy i rozwija intelekt, a nie zabijać)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi