skazi Napisano Maj 26, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Maj 26, 2004 Z jakimi opcjami należy przekompilować jądro żeby można było zainstalować sterowniki nvidii. Proszę o jakiś szczegółowy opis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzinx Napisano Maj 26, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Maj 26, 2004 Witam Ja również wyczekuje na takowy opis Wszystko mi działa oprócz nvidi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szpak Napisano Maj 26, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Maj 26, 2004 Witam CONFIG-4STACKS=n CONFIG_REGPARM=n Niektorzy twierdza, ze druga opcja nie musi byc wylaczona, ale nie sprawdzalem. Bez tych dwoch opcji nie mialem zadnych problemow z odpaleniem sterow nvidii na fc2. Dodatkowe info mozna znalezc np. na http://www.nvnews.net/vbulletin/forumdispl...p?s=&forumid=14 Szpak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Maj 26, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Maj 26, 2004 http://www.linuxant.com/driverloader/wlan/...kernel-i686.php Nie sprawdzałem jak działa, ale może się komuś przyda... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
simone Napisano Maj 26, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Maj 26, 2004 http://www.linuxant.com/driverloader/wlan/...kernel-i686.php Nie sprawdzałem jak działa, ale może się komuś przyda... Działa, działa - nic tylko instalować i cieszyć miskę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irenś Napisano Maj 26, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Maj 26, 2004 Jestem za. Też mam FC2 i jądro z linuxant.com - nvidia śmiga aż miło - i stery do mojego modemiku HCF. che che. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skazi Napisano Maj 27, 2004 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 27, 2004 Jeszcze jak mi ktoś powie jak się to instaluje normalnie: rpm -Uvh *.rpm czy jakoś inaczej bo nie wiem I rozumiem że trzeba zainstalować pierwsze 2 pliki czy wszystkie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Maj 27, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Maj 27, 2004 Jeszcze jak mi ktoś powie jak się to instaluje normalnie: rpm -Uvh *.rpm czy jakoś inaczej bo nie wiem Jądra systemowego nigdy się nie upgraduje (parametr U), bo może sie okazać, że nie będzie działać i wtedy będzie jeden wielki zonk ;-) Kernel instaluje sie (parametr i) poleceniem: rpm -ivh kernel-numerki.rpm Jeśli wszystko będzie w porządku, to to stare możesz potem odinstalować. I rozumiem że trzeba zainstalować pierwsze 2 pliki czy wszystkie? Jak masz PIV z HT lub maszynę wieloprocesorową, to instaluj jajko z smp w nazwie. Jeśli inny procesor - to bez smp (2.6.5-1.358). Źródeł nie musisz instalować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MalyFigo Napisano Maj 27, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Maj 27, 2004 Jestem za. Też mam FC2 i jądro z linuxant.com - nvidia śmiga aż miło - i stery do mojego modemiku HCF. che che. a jak zainstalowac kernel-source# do tego jaderka 8k, bo jak instaluje nvidie to musze miec source zainstalowany, chyba ze instalowales z rpm, jak tak to prosil bym o linka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuja Napisano Maj 27, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Maj 27, 2004 tamże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Maj 27, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Maj 27, 2004 Zapomniałem, że do sterowników nVIDII są potrzebne źródła Ale głupia wpadka :-/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrJ Napisano Czerwiec 2, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 2, 2004 http://www.linuxant.com/driverloader/wlan/...kernel-i686.php dla i686 no ja mam fc2 i386, a na i386 to jest tylko rh9.0 :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Czerwiec 2, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 2, 2004 no ja mam fc2 i386 Może Cię źle zrozumiałem, ale w FC2 nie ma jajka dla i386. Co pokazuje uname -a? Z czym masz problem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ManowaR Napisano Czerwiec 2, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 2, 2004 witam. zainstalowlem ta latke i sterowniki ladnie pieknie chodza ale jest jeden problem, a mianowicie jak wyloncze prelink to "X" sie juz nie podnosza :/ da sie cos z tym zrobic ? czy jedynym wyjsciem jest przekompilowanie kernela? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alvaro Napisano Czerwiec 7, 2004 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 7, 2004 nie wiecie czy na FC 1 zadziała ten rpmik ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi