Camelek Napisano Lipiec 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 20, 2005 skompilować jądro z odczytywaniem partycji affs (dla tych co już umieją kompilować jądro) uruchomić jądro z odzczytywaniem partycji affs zamontować dysk na którym się znajduje np. mount /dev/hdb /mnt/affs -t affs czemu to piszę? sam wcześniej tego nie wiedziałem, ale jakoś doszedłem. i chciałbym się tym podzielić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fedajkin Napisano Lipiec 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 20, 2005 hmmm.. affs? A co to za system plików? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Lipiec 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 20, 2005 hmmm.. affs? A co to za system plików? Dla Amisi Zresztą On to napisał Amiga Fast File System skompilować jądro z odczytywaniem partycji affs (dla tych co już umieją kompilować jądro) W Debianie nie trzeba Tam wystarczy modconf Zresztą wiem, ze chyba w każdej distro można dodać coś jako moduł bez rekompilacji, tylko już nie wiem, jak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajownik Napisano Lipiec 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 20, 2005 skompilować jądro z odczytywaniem partycji affs Fedorowe jajko ma ten moduł skompilowany standardowo, więc ten punkt można pominąć: [y4kk0@X src]$ grep -i affs /boot/config-2.6.12-1.1398_FC4 CONFIG_AFFS_FS=m [y4kk0@X src]$ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi