Skocz do zawartości

Fedora W Firmie

Krzysiek70

Rekomendowane odpowiedzi

Witam pięknie!

Od wczoraj zostałem użytkownikiem Fedory poprzez dołączoną do pisemka płytę DVD. Jestem pod wrażeniem i chciałbym używać Fedore w firmie. Co muszę zrobić by spać spokojnie i mieć pewność, że nikogo nie okradam. Czy mogę Fedory używać w firmie już przez sam fakt zakupu czy potrzeba jeszcze dodatkowej licencji ? Dodam jeszcze, ze na płycie był zestaw Open Office - chyba 1.9 kilka gier i programów.

Pozdrawiam

Krzysiek

No tak ale...

...pod tym adresem piszą coś co mnie troszkę zastanawia <_< a mianowicie, że KDE do celów komercyjnych jest jakoś licencjonowane ( a ściślej biblioteki, kóre wymagane są do pracy). Jak każdy wiem Fedora zawiera w sobie m.in. KDE :?:

To jak to do końca jest???

[ciach] a mianowicie, że KDE do celów komercyjnych jest jakoś licencjonowane ( a ściślej biblioteki, kóre wymagane są do pracy). [ciach]

niestety, nie moge wejsc na te strone. Z tego co pamietam, to ograniczenie co do KDE/QT dotyczy tylko rozwijania i ewentualnej sprzedazy/rozwijania swoich aplikacji opartych na QT. O ile pamietam, to jesli chce sie sprzedawac takie aplikacje, to trzeba wykupic licencje na te biblioteke.. jesli pisze sie aplikacje na GPL, lub ich uzywa, to na pewno nie ma problemow z zadnymi oplatami. Wiec uzywanie fc jest dalej free..