Krzysiek70 Napisano Lipiec 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 20, 2005 Witam pięknie! Od wczoraj zostałem użytkownikiem Fedory poprzez dołączoną do pisemka płytę DVD. Jestem pod wrażeniem i chciałbym używać Fedore w firmie. Co muszę zrobić by spać spokojnie i mieć pewność, że nikogo nie okradam. Czy mogę Fedory używać w firmie już przez sam fakt zakupu czy potrzeba jeszcze dodatkowej licencji ? Dodam jeszcze, ze na płycie był zestaw Open Office - chyba 1.9 kilka gier i programów. Pozdrawiam Krzysiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asasyn Napisano Lipiec 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 20, 2005 Możesz, bez żadnych rejestracji itp , to nie windows. Możesz ją instalować w całym mieście/wsi w obecności policji i każdy ci naskoczyć może Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek70 Napisano Lipiec 20, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 20, 2005 Wielkie dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldis Napisano Lipiec 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 20, 2005 Poczytaj licencję ( w skrócie: rzeczywiście mogą naskoczyć), tyle, że zaraz Cię obsobaczą, że ten temat to nie w tym miejscu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordian Napisano Lipiec 21, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 21, 2005 No tak ale... ...pod tym adresem piszą coś co mnie troszkę zastanawia a mianowicie, że KDE do celów komercyjnych jest jakoś licencjonowane ( a ściślej biblioteki, kóre wymagane są do pracy). Jak każdy wiem Fedora zawiera w sobie m.in. KDE :?: To jak to do końca jest??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemk Napisano Lipiec 21, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 21, 2005 [ciach] a mianowicie, że KDE do celów komercyjnych jest jakoś licencjonowane ( a ściślej biblioteki, kóre wymagane są do pracy). [ciach] niestety, nie moge wejsc na te strone. Z tego co pamietam, to ograniczenie co do KDE/QT dotyczy tylko rozwijania i ewentualnej sprzedazy/rozwijania swoich aplikacji opartych na QT. O ile pamietam, to jesli chce sie sprzedawac takie aplikacje, to trzeba wykupic licencje na te biblioteke.. jesli pisze sie aplikacje na GPL, lub ich uzywa, to na pewno nie ma problemow z zadnymi oplatami. Wiec uzywanie fc jest dalej free.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
santa Napisano Lipiec 21, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 21, 2005 Krzysiek70 a można wiedzieć jaka to gazeta? Całkiem ciekawe dodatki ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sand-fly Napisano Lipiec 21, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 21, 2005 ta gazeta nazywa sie : easyLINUX! - z Lipieca 2005 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamillys Napisano Lipiec 21, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 21, 2005 Jeśli są problemy z kde, zawsze pozostaje gnome, i inne WM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek70 Napisano Lipiec 22, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 22, 2005 ta gazeta nazywa sie : easyLINUX! - z Lipieca 2005 mogę tylko potwierdzić - easy linux - numer lipcowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi