seawolf Napisano Lipiec 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 20, 2005 Witam. Mam mały problem z kartą graf. HIS Excalibur Radeon 9550. Ściągnąłem sterowniki ze strony ATI (ati-driver-installer-8.14.13.run), zainstalowałem je, wpisałem w terminalu polecenie fglrxconfig, odpowiedziałem na wszystkie pytania i zresetowałem komputer. Po ponownym uruchomieniu komputera w ATi Control Panel zobaczyłem następujące informacje o mojej karcie graf. Display adapter Card Name: unknow BIOS Version: 8.17 CHip Type: unknow Chip Revision: A13 DAC Speed: 400MHz Memory Type: DDR SDRAM Memory Size: 128 MByte Transfer Mode: PCI Display Driver: Display Version: 8.14.13 OpenGL: OpenGL vendor string: Mesa project: www.mesa3d.org OpenGL renderer string: Mesa GLX Indirect OpenGL version string: 1.2 (1.5 MESA 6.2.1) Transfer mode powinnien być AGP 8x, a nie PCI. Z tego wywnioskowałem, że te sterowniki nie są przeznaczone dla mojego radeona. Jeżeli ktoś zna sposób na to żeby sterowniki widziały bez problemu moją grafike to prosze o pomoc albo jakąś strone ze sterownikami przeznaczonymi dla mojej karty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Lipiec 20, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 20, 2005 moze bys troszke poszukal na forum zanim zadasz pytanie? watek o instalacji sterownikow dla kart graficznych ati jest jednym z najczesciej wystepujacych, wystarczy przejrzec ostatnie 3 strony postow zeby cos znalezc najlepiej zrobisz jak przeczytasz to faq: http://faq.fedora.pl/#radeon jezeli czegos nie zrozumiesz lub Ci nie wyjdzie to napisz, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi