Skocz do zawartości

Leadtek Winfast 2000xp Expert

tomkorn

Rekomendowane odpowiedzi

Pozdrawiam wszystkich forumowiczów, a w szczególności tych, którzy mogą mi pomóc ;-)

Otóż kupiłem sobie ostatnio kartę tv Leadtek Winfast 2000XP Expert. Oczywiście, zdawałem sobie sprawę, z tego, że sterowniki pod (_linuxa_ → Linuksa) ORT na ten sprzęt są w dość wczesnej fazie rozwoju, ale mimo tego po zaglądnięciu do źródeł i sprawdzeniu, że jest tam sekcja tycząca się mojej karty, doszedłem do wniosku, że skoro moduł ma versję 0.4 to już coś chula i dość prędko sobie z tym poradzę. No i zawiodłem się.

Używam standardowych sterowników z jądra 2.6.5-1.358, oraz dołączonej aplikacji TVTime.

Kiedy próbuję ręcznie przeskanować stacje w TVTime z wyłączoną detekcją sygnału pojawiają mi się na ekranie jakieś zarysy nadawanego programu telewizyjnego więc "coś tam" działa.

Moduły cx ładują się poprawnie.

Zatem moje pytanie: czy komuś udało się odpalić tą kartę? A jeśli tak, to gdzie może tkwić mój błąd? Może w konfiguracji? Albo jakieś patche na jądro? Są jakieś pomysły?

Używam Fedora Core 2.

pozdrawiam

Tomek

---------------------------------

2004-07-09

ok, działa ;-)

nie dzielę się na razie rozwiązaniem, bo zainteresowanie tematem jak widzę dość niewielkie, a będę musiał je jeszcze przetestować. Tak czy siak, jeśli ktoś będzie potrzebował w tej kwestii porady to proszę napisać. Postaram się opisać swoją drogę do uzyskania obrazu i dźwięku na winfaście.

pozdrawiam

Tomek

• 1 year later...

hej przeczytałem właśnie twoją wypowiedź i zauwarzyłem że na końcu napisałeś że Ci sie udało wszystko zrobić. I napisałeś również że jak by co to można pisać. Wiem że juz troszke czasu mineło ale chciałem sie zapytać czy nie miałeś problemów pod FC4 bo ja juz do wszystkiego doszłem, tylko jest jeden mały problem nie mam DZWIKU! Jak byś mógł to napisz tylko czy miałeś jakieś problemy i czy coś konkretnego musiałeś robić! Kartę winfasta mam podłączoną przez kabelek CD co karty dzwiękowej i w mixeże też podgłośniłem AUX (tak samo miałem pod drętwym XP-ekiem tongue.gif ) no cóż to czekam na jakieś info!