DAREK WL. Napisano Lipiec 22, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 22, 2005 Core 4 zainstalowałem 2 dni temu. Jeszcze nie zdazyłem zainstalowac mplayera i wtyczki mplayer-plugin do mozilli Chciałbym jednak teraz juz za chwile słuchac radiowej 3-ki. Gdy wejde na strone www.polskieradio.pl słuchaj w internecie program 3 uruchamia sie jako domyslny odtwarzacz kaboodle ale cóż z tego skoro te kaboodle nie gra pokazuje czas 00;00 i tyle. Jak wiec teraz słuchac 3-ki dopóki nie ma mplayera i jego wtyczki :?: Prosze o porade Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kokos Napisano Lipiec 22, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 22, 2005 Hmm... A spróbuj dodać te lokalizacje http://www.radio.com.pl/st/program3.asx do playlisty beep-media-player badz innego xmmsa. MOZE to cos da. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Lipiec 22, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 22, 2005 Nie da. Sam sprawdzałem. W pliku tym jest adres mms://195.245.217.6/Program3-mono, ale jakkolwiek byś go nie wpisał, to nie ruszy. [edit] Znalazłem taki program mimms mimms - MMS (mms://) streaming media download utility To jest niby do ściągania. Zapisuje się w pliku na dysku, a potem możesz go sobie odsłuchać. Mi działa ciekawe, czy da się to pod xmmsa podpiąć PS. Wie ktoś może, jak odpalić rmf fm :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mas-kaz Napisano Lipiec 22, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 22, 2005 sprobuj uruchomic w vlc player moze ruszy ((_napewno_ → na pewno) ORT video stream chodzi [czy jak to nazwac]) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Lipiec 22, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 22, 2005 Wow chodzi :shock: Może też rmf ruszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mas-kaz Napisano Lipiec 22, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 22, 2005 Wow chodzi :shock: Może też rmf ruszy ale na czym uruchomiles? ps. na vlc chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Lipiec 22, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 22, 2005 No właśnie na vlc chodzą oba A ja tyle się naszukałem sposobu na rmf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mas-kaz Napisano Lipiec 22, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 22, 2005 No właśnie na vlc chodzą oba A ja tyle się naszukałem sposobu na rmf haha widzisz ,wystarczylo zapytac (co 2 glowy to nie jedna) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soruk Napisano Lipiec 22, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 22, 2005 A ja od dazna uzywam gxine do sluchania rmf.fm. Przy pierwszym uruchomieniu zainstalowal wtyczki do przegladarki i teraz jak w FireFox klikne na lacze to mi sie otwiera gxine i mam radio. PS. Mam tez zainstalowane win32 codecs< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC' Napisano Lipiec 22, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 22, 2005 No ale miło by było jednak móc odtworzyć to w jenym programie. U mnie jest to xmms i nie bardzo chce mi się wierzyć, żę nie da się tego dokonać P.S. Zainstalowałem teco vlc (i fakt 3 i rmf poszły) przez (_yum'a_ → yuma) ORT i mam pytanie jest jakaś możliwość zmiany wyglądu jakieś skiny czy cos... bo tak poza tym to interface no nie jest zbyt user friendly bo każda opcja to właściwe nowe okno ja doszedłem już do 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mas-kaz Napisano Lipiec 22, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 22, 2005 P.S. Zainstalowałem teco vlc (i fakt 3 i rmf poszły) przez (_yum'a_ → yuma) ORT i mam pytanie jest jakaś możliwość zmiany wyglądu jakieś skiny czy cos... bo tak poza tym to interface no nie jest zbyt user friendly bo każda opcja to właściwe nowe okno ja doszedłem już do 4 link to skinow (strona glowna projektu) (nie jest ich za duzo ) http://www.videolan.org/vlc/download-skins2.html a te okna to niestety chyba glowna bolaczka tego projektu pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Zuk87 Napisano Lipiec 23, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 23, 2005 Ja mam zainstalowane kaffeine + kaffeine-mozilla i działają mi wszystkie radia. Z RMF FM są problemy,ale to wynika z przeciążenia ich serwera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC' Napisano Lipiec 23, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 23, 2005 Mam taki problemz VLC. Owszem mogę odtwarzać trójkę czy rmf ale mam bardzo denerwujący metaliczny podźwięk taki sobie efekt "Kosmitów" Jak się tego irytującego zakłucenia pozbyć? A do xmms'a znalazłem cosik takiego niestety wszystko rozbija się o to, że xmms ma problemy z formatem asx P.S. Tak na przyszłość jak chcecie uruchomić innego skina to piszecie vlc -I skins # zamiast skins można dać skins2 i dalej prawy przycisk itd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturek Napisano Sierpień 5, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 5, 2005 Jako ciekawostke i możliwość słuchania stacji radiowych Pod Wine program "Screamer Radio 0.3.7" tu strona domowa http://www.screamer-radio.com/ /edit/ z możlwośćią nagrywania audycji do mp3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi