@Kamills Napisano Lipiec 24, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 24, 2005 Jak zmienić sterownik do karty dźwiękowej mam FC4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kfr Napisano Lipiec 25, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 25, 2005 Moze bys rozwinal temat? :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kortel Napisano Lipiec 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 26, 2005 Witam Mam problem z kartą dźwiękową w FC4, jest to zwykła 6-ścio kanałowa karta Minta. Co ciekawe FC4 wyczytuje ją prawidłowo, lecz niestety dźwięku nie ma. A jeszcze dodam, że mam sterowniki na płycie tylko nie umiem ich nagrać, bądź zmienić. Co jeszcze ciekawsze karta zintegrowana na płycie głownej działa, a ta nie che. Na początku myślałem, że to po prostu konflikt dwóch dźwiękówek(tak jak to często w XP), więc wyłączyłem zintegrowaną w Biosie, nawet Gameporta też, ale guzik to dało dźwięku nie ma ??? Dziękuję za jakąkolwiek pomoc Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Lipiec 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 26, 2005 lsmod |grep snd Jak coś wyskoczy, to znaczy, że wykryta. To teraz zainstaluj plugin do mp3 dla xmms (xmms-mp3) i pobaw się alsamixerem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kortel Napisano Lipiec 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 26, 2005 Czy po zmodyfikowaniu mojego postu ta uwaga o pluginie jest dalej aktualna ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Lipiec 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 26, 2005 A na windzie ta druga działa? Wklej no wyniki tego polecenia. Plugina, jak jeszcze nie masz, to doinstaluj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kortel Napisano Lipiec 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 26, 2005 Tak na windzie działa, ale dopiero po wyłączeniu zintegrowanej (bo bez tego to winda sie nie uruchomi). Jak to coś pomoże to daje link ze sterownikami do niej, może miktoś powie jak je wgrać ??? A pluginy to chyba mam. http://mint-electronics.com/drivers/sound_...d_6ch_linux.zip Nagrałem jeszcze raz FC4, tym razem od razu wyłączyłem w Biosie tą zintegrowaną i spoko, muzyczka podczas testu grała elegancko. Dzięki za wszytko i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi