patpi Napisano Lipiec 26, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 26, 2005 latwiutkiego w konfiguracji fluxboxa To mógłbyś na wiki o niej napisać, bo ja coś nie moge się za nią wziąć A topic czeka to poczekajcie az zemerguje VLOS1.2 i jak poustawiam wszystko w KDE tam. To potem zajme sie na powaznie fluxboxem. Na FC4 ostatnio zainstalowalem to dla proby (na FC testuje rozwiazania dla VLOSA ) i po pol godzinnej zabawie bylo juz prawie ustawione. latwizna, ale dajcie mi czas. Tak po prawdzie to fluxa znam bardzo malo, ale wydaje sie OK. Moze dam rade napisac jakis dobry opis. Chyba ze ktos mnie uprzedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vanbastek Napisano Lipiec 27, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 27, 2005 Wpis exec fvwm Czyli normalny. A jeszcze coś takiego przyszło mi do głowy. W FC3 ja miałem plik .xsession. A spróbuj dodać ten wpis do pliku ~/.xinitrc, tak dla pewności, bo to musi ruszyć i sprawdz Jeżeli ruszy z pliku ~/.xinitrc to chciałbym o tym wiedzieć, to by się to zmieniło na wiki, aby ludzi nie mylić Post od patpi ze screenami arsena, dał trochę do myślenia. Przed chwilą zainstalowałem spowrotem fvwma Co do startowania to jest tak jak napisałeś: w ~/.xinitrc umieściłem exec fvwm Ruszyło, tylko jak na razie niespecjalnie to wygląda Zrobiłbym takiego zjefajnego configa ale nie bardzo wiem jak się za to zabrać. W sprawach (_linuxa_ → Linuksa) ORT to jestem żółtodziub, mam go dopiero 5ty dzień :lammer: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patpi Napisano Lipiec 27, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 27, 2005 Post od patpi ze screenami arsena, dał trochę do myślenia. Przed chwilą zainstalowałem spowrotem fvwma (...) Zrobiłbym takiego zjefajnego configa ale nie bardzo wiem jak się za to zabrać. No jezeli chcesz poprostu miec config arsena to juz napisalem... po sciągnięciu wystarczy rozpakowac to archiwum do katalogu domowego, następnie należy skopiowac ~/.fvwm/pliki/.Xresources bezpośrednio do katalogu domowego. .Xresources trzyma konfiguracje do terminala rxvt-unicode, jest to podstawowy terminal w mojej konfiguracji. czyli tylko kopiujesz dwa katalogi i restart. wiecej tu -> http://forums.gentoo.org/viewtopic-t-32673...light-fvwm.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vanbastek Napisano Lipiec 27, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 27, 2005 (edytowane) Tak też zrobiłem, ale nie wszystko działa. Chyba trzeba będzie ten config przejrzeć. Ale wygląda to ślicznie A jedyne co udało mi się włączyc to firefox. Nawet terminal nie chce ruszyć, a dziwne bo instalowałem rxvt. edit: Odszczekuje wszystkie bluzgi jakie rzuciłem na fvwma Teraz widzę że jest świetny. A ten config arsena nie jest taki straszny Juz powoli chwytam o co w nim chodzi. Jak ztuninguje wszystko po swojemu, to wrzucę gdzieś screenshota Edytowane Lipiec 27, 2005 przez vanbastek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi