Skocz do zawartości

Ok ... Jeszcze Raz Cedega ...

MitS

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Chcem za pomocą cedegi uruchomić program, który znajduje się w katalogu:

/home/mits/TransGaming_Drive/Program Files/Macromedia/Flash MX 2004

i tu już jest problem gdyż są spacje i konsola uznaje to za błąd.

Następnym moim problemem jest uruchomienie samego programu znajdującego się właśnie w tym katalogu o nazwie Flash.exe

gdy wpisuje cedega Flash.exe (program już hest zaintsatlowany- kwestia otworzenia go) to niby się uruchamia, ale sie nie uruchamia (w konsoli widać jak by nad czymś myślał, ale faktycznie nic się niedzieje).

Więc jak się uruchamia w cededze program.

Ja wiem że cedega jest do gier :) ale na niej dało się zainstalowac Flasha MX 2004 natomisat na crossover i na wine w połowie instalacji wyskakuje błąd że nie poprawny system operacyjny.

a ten patent: cd katalog\ ze\ spacjami/gierka

w moim przypadku:

cd /home/mits/TransGaming_Drive

cd Program\Files\Macromedia\Flash\MX\2004/Flash.exe

to wywala mi:

[mits@ozyrys ~]$ cd  /home/mits/TransGaming_Drive
[mits@ozyrys TransGaming_Drive]$ cd Program\Files\Macromedia\Flash\MX\2004/Flash.exe
bash: cd: ProgramFilesMacromediaFlashMX2004/Flash.exe: Nie ma takiego pliku ani katalogu
[mits@ozyrys TransGaming_Drive]$

A spacje gdzie? Zresztą wystarczyło klikać na TAB...

cd Program\ Files/Macromedia/Flash\ MX\ 2004

I czemu chcesz wejść do *.exe...

Ok ... w katalogu odpowiednim jesteśmy B)

I jeszcze spytałes czemu chcem wejść do *.exe ???

Poto by uruchomić program.

A więc w katalogu tym do którego weszliśmy jest plik Flash.exe i chcem go uruchomić.

I nie wiem jak to zrobić będąc już w tym katalogu.

Sorry za zdeczka lamerskie pytania, no ale w końcu ucze się obsługi nie byle czego - cedegi :lol::lol::lol:

Pozdro i czekam na odpowiedź

ok dzięki za odpowiedź.

No ale flesh jest zainstalowany to i tak nie działa :(

Jak wpisuje polecenie: cedega Flash.exe

to pokazuje mi się w następnej lini prostokąt czarny który miga (tak jak by się coś działo, lecz niestety nic sie nie dzije :()

próbowałem też tak: cedega -use-pthreads yes -winver winxp Flash.exe ale ten sam skutek.

Ok dzieki za odpowiedzi

Pozdro all

Na 99% byłem pewien, że nie ruszy. Cedega ma wspomaganie dla direct/opengl dla girek, a nie progsów. Jak tylko uda mi się znaleźć i co najważniejsze uruchomić tego Flasha MX pod crossem, to arta walne ;) Jestem pewien, że mi chodził...

No tak ale jak instalowałem pod cedegą photoshopa 7.0 lub Macromedie Flash MX to mi chodziły, chciałem się przyzwyczaić do korzystania z Macromedii MX ale w moim wypadku ma za małe możliwości ten program (w szczególności ActionScript jest bardziej ubogi niż macromedia flash mx 2004).

Zaś gdy uruchamiam instalator flasha 2004 pod crossoverem to do połowy jak by instaluje (ten pierwszy instalator) a gdy do chodzi do instalatora samego flasha to daje errora że nie jest to prawidłowy system do działania flasha.

I to mnie najbardziej denerwuje :(

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...