Zygmunt Napisano Lipiec 28, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 28, 2005 Mam problem tego typu, że instaluje (_linux'a_ → Linuksa) ORT na kompie z procesorem Pentium I i mam dysk większy od którego wykrywa BIOS, znalazłem dysk 85MB . Pod montowałem go pod /boot. Zrobiłem tak ponieważ chciałem aby wskoczył cały kernel do pamięci i uruchomiłsie linux z dyskiem 20GB (BIOS widzi 8GB). Wiem że linux nie korzysta z biosu. Ale problem polega na tym że w momencie ładowania pliku initrd.img następuje restart komputera. Czy może wie ktoś dlaczego tak się dzieje, lub jak temu zapobiec??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@perl Napisano Sierpień 12, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 12, 2005 jaka wersje fedory chcesz instalowac? jakie sa parametry sprzetu? jezeli jest to ktoras z nowaszych wersji (3 lub 4) to obstawiam ze masz za malo pamieci RAM aby w ogole wypakowac startowy obraz ramdysku dla jadra, przy tak slabym sprzecie polecalbym jadra serii 2.4 one o wiele mniej zajmuja i powinny sie uruchomic na tym sprzecie, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gryhild Napisano Sierpień 12, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 12, 2005 Ogólnie na taki słaby sprzęt lepiej nie pchać FC, tylko coś lżejszego. Było kilka tematów już o tym więc poszukaj. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi