Skocz do zawartości

Problem Z Myszką

shadow

Rekomendowane odpowiedzi

To dodaj jako klasyczną z rolką jeżeli taką masz. Co za problem. Pracuję na radiowej myszy i klawiaturze Logitech i przy instalacji wybierałem zawsze domyślne ustawienia poza późniejszą zmianą rozdzielczości monitora. Zawsze to chodziło. A instalowałem od Fedory 1 do Fedory 4. Zobacz, czy tak się ie da. Na pewno będziesz miał kłopot z jakimiś dodatkowymi bocznymi klawiszami, które poprzez oprogramowanie w Windzie można przypisać danym funkcjom. Tyle tylko, czy naprawdę nie można się bez tego obejść? Do gier to się przydaje, ale do pracy? Osobiście zamiast przypominać sobie do czego jaki klawisz jest przypisany szybiej wolę zwyczajnie nacinąć mysz lub zastąpić całość klawiaturą. Droższe myszy i klawiatury oceniam nie po tym ile mają badziewistych przycisków, ale po tym jak długo będą mi służyć i jak wygodna jest na nich praca :)

• 2 weeks later...
nie chce Cie smucic, ale byc moze masz to samo co tutaj
no wlasnie, mysle ze masz to samo co ja

niestety jeszcze nie znalazlem rozwiazania, winny jest najprawdopodobniej scalak w myszce ktory nie spelnia standardow PS/2 (tak to jest jak sie kupuje myszki optyczne za ok 20 zl ;) ),

bede jeszcze sprawdzal jedna mozliwosc, ja mam markowy sprzet Maxdaty, odpisali mi na mojego maila w tej sprawie i polecili Novell Linux Desktop (ktory za darmo mi wysla), podobno ich sprzety sprawdzane sa na tym OS-ie, zobaczymy czy pojdzie

jezeli pojdzie, podpatrze rozwiazanie i sprobuje je zastosowac na fedorce,

hmm... ja mam mszke niewiele drozsza (poniewaz za 59,90 :P ), optyczna, z 5 przyciskami i 2 rolkami i wszystkie 5 przyciskow i rolki dzialaja dobrze (jest tylko maly problem za zmiana ich standartowego ustawienia, tzn. boczny lewy przycisk np. wlacza mi google... i jest problem ze zmiana tej funkcji ;) ), ale tak naprawde istotne dla mnie sa tylko 2 przyciski i rolka :P dlatego polecam A4tech :)

Pozdrawiam...

Patt