waldis Napisano Sierpień 2, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 2, 2005 No! Wypieprzyłem z systemu wszystko co miało w nazwie "mplayer". Sprawdziłem, kodeki "all" są tam, gdzie mają być. Zrobiłem yum install mplayer, potem mplayerplug-in i ................. d*pa blada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lszk Napisano Sierpień 2, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 2, 2005 Ale pewnie zapomniałeś o ustawieniach w ~/.mplayer? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldis Napisano Sierpień 2, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 2, 2005 Przed chwilą zrobiłem: yum install xine i ..... ładnie chodzi, wyświetla polskie czczionki i na razie jest super. Ale gdzie się ustawia te: ~/.mplayer, i co wpisać w ustawieniach (w trybie graficznym oczywiście ) w codekach audio i video ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomis Napisano Sierpień 4, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 4, 2005 cześć zainstalowałem mplayer plugin, kodeki i tp i weszłem na Interię i co się okazuje teldyski idą, ale tylko pierwszy, gdy chciałem zobaczyć następne to już usłyszałem tylko dźwięk - ciekawe wchodzę na ten co mi poszedł i znowu tylko dźwięk, a pliki vmw z dysku mi normalnie idą. Wziąłem się za ściąganie xine może te kodeki coś pomogą. :lammer: Wiecie co po zainstalowaniu xine wszystko jest ok. a poza tym polecem kaffeine, można zapisywać strumień wideo na dysku, jest ok pozdrawiam wszystkich początkujących i nie tylko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi