cru5h Napisano Sierpień 2, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 2, 2005 Witam Pam pewien problem. Otórz ostatnio zainstalowałem sobie Fedora 3 Core kernel 2.6.9-1. Zaraz po instalacji wydałem komende yum update kernel i zaktualizowałem kernel do wersji 2.6.12-1.1372_FC3. Wszystko było w porzadku do kiedy włożyłem drugi HDD. Fedore mam na dysku SATA a podpiołem IDE. Wcześniej działało wszystko ok. Montowałem partycje NTFS (ustawiłem odpowiednio w pliku etc/fstab).Kiedy podpiołem ten drugi dysk (IDE) to chcąc dodać partycje do montowania fstab chciałem najpirw wylistować jakie są i tu pewien porblem - brak programu fdisk. Czy ktoś się już spotkał z czymś takim? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Faust_ Napisano Sierpień 2, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 2, 2005 Najpierw musisz sie zalogować na roota komendą su - Koniecznie z kreską. Dopiero póxniej odpal fdiska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cru5h Napisano Sierpień 4, 2005 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 4, 2005 Najpierw musisz sie zalogować na roota komendą su - Koniecznie z kreską. Dopiero póxniej odpal fdiska Sorry, ale takie podstawy to ja znam . I tak nie działa :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _PaT Napisano Sierpień 5, 2005 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 5, 2005 Po zalogowaniu na roota powinien się uruchomić komendą /sbin/fdisk a jeślli nie pójdzie to zainstaluj fdiska yum intall util-linux Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi